Pereiti į pagrindinį turinį

Švietimo įstaigų direktoriai pateko į kryžminę ugnį

2005-12-20 00:00

Į Kauno švietimo įstaigų ūkio priežiūrą pretenduojanti AB “Rubicon City Service” (RCS) vakar pranešė, kad koncesijai pritaria Kauno mokyklų asociacija.

Į Kauno švietimo įstaigų ūkio priežiūrą pretenduojanti AB “Rubicon City Service” (RCS) vakar pranešė, kad koncesijai pritaria Kauno mokyklų asociacija.

Jos vadovas Vygantas Gudėnas, kuris iki šiol buvo koncesijos konkurso oponentas, ir vakar “Kauno dienai” teigė, kad jo pozicija nesikeičia.

Dviprasmiška situacija

“Kauno mokyklų asociacija pranešė, kad palaiko miesto savivaldybės iniciatyvą aktualų švietimo įstaigų renovacijos klausimą spręsti į pagalbą pasitelkiant koncesijos principą ir privačių bendrovių investicijas”, - teigiama RCS rašte.

“Remiame Kauno savivaldybę, kuri ėmėsi spręsti katastrofiškos būklės mokyklų renovacijos klausimą ir raginame nesustoti pusiaukelėje. Stebime vykstančius procesus ir tikimės, kad Savivaldybės iniciatyva neužges ir mokyklos sulauks ne tik kalbų, bet ir realių darbų - renovacijos. Noriu pabrėžti, kad jei nieko nebus daroma ir mokyklų atnaujinimo tempai mūsų mieste išliks tokie kaip dabar, modernių švietimo įstaigų lauksime dar apie 20 metų”, - pranešime cituojamas Kauno mokyklų asociacijos prezidentas V.Gudėnas.

Nepritaria monopoliui

Pats V.Gudėnas kitaip aiškino asociacijos poziciją. “RCS prašė, kad mes pasirašytume, jog neprieštaraujame dėl paties koncesijos principo pritaikymo švietimo įstaigoms ir norime, kad įstaigos būtų renovuotos. Nepritariu koncesijai, jeigu viskas būtų perduota vienai įmonei. Manome, kad tai nėra geras variantas”, - “Kauno dienai” teigė Veršvų vidurinės mokyklos vadovas, kuris yra derybų komisijos dėl koncesijos sutarties narys.

V.Gudėno teigimu, pareiškimą priėmė asociacijos taryba, kurioje yra devyni įstaigų vadovai. “Pozicijai pritarta balsų dauguma”, - sakė jis. Iš viso asociacija vienija daugiau kaip 50 mokyklų vadovų.

Realios išlaidos nemažėja

Direktoriaus teigimu, mokyklų vadovai nėra prieš pačią idėją. “Tačiau jos įgyvendinimas nėra geras. Galbūt reikėtų koncesininkui perduoti pačias blogiausias mokyklas, o kitas tvarkyti padedant Vyriausybei, kuri yra tai pažadėjusi. Jeigu mokyklų ūkį valdys monopolininkas, neaišku, kaip bus. Kai yra konkurentų, sąlygos gerėja. Mokyklų vadovai ir merui sakė, kad koncesijos konkursą reikėjo išskaidyti atskirais paketais”, - sakė V.Gudėnas.

Kai kurie Tarybos nariai stebisi V.Gudėno nuomonių kaita. “Neatmesčiau galimybės, kad jam, kaip ir kitiems mokyklų vadovams, daromas Savivaldybės administracijos spaudimas”, - sakė vienas Tarybos narys.

RCS generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas sakė iš pokalbio su V.Gudėnu ir pareiškimo supratęs, kad mokyklų vadovai remia koncesijos suteikimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų