Pereiti į pagrindinį turinį

Europos čempionato prizininkų mintyse - kelias į Londoną

2012-03-13 12:18
Europos čempionato prizininkų mintyse - kelias į Londoną
Europos čempionato prizininkų mintyse - kelias į Londoną / sportoakimirka.lt nuotr.

Iš Belgrade vykusio Europos čempionato su medaliais grįžusių imtynininkų Mindaugo Ežerskio ir Aleksandro Kazakevičiaus mintyse – atranka į Londoną.

„Rezultatas – geras, nors reikia prisipažinti, kad nelabai tokio tikėjomės, kadangi šis čempionatas tebuvo vienas iš pasirengimo etapų atrankai į olimpines žaidynes, - Vilniaus oro uoste kalbėjo svorio kategorijoje iki 96 kg sidabro medalį iškovojęs M. Ežerskis. – Tiesiog tikėjomės pasirodyti kuo geriau, tačiau gavosi pasiekti labai gerą sportinę formą. Patys netikėjome, akd viskas gali gautis taip gerai“.

Imtynininkas prisipažino, kad finalinėje kovoje norėjosi aukso, tačiau jo iškovoti nesigavo. „Tiesiog šiai dienai armėnas yra už mane stipresnis, bet neaišku kaip viskas būtų rytoj. Nagrinėsime įrašus, galvosime naują taktiką, - kalbėjo sportininkas. – Čia naujas talentas, o su jais visada tai būna – reikia ilgesnės žvalgybos. Tikėjausi, kad finalas bus lengvesnis, tačiau varovai buvo labai stiprus fiziškai“.

34-erių metų lietuvis finale pralaimėjo 20-mečiui armėnui Arturui Aleksanianui. „Kol kas dar reikia laiko, akd viską galėtume išanalizuoti. Finale patyriau šiokią tokią traumelę, tačiau kovos metu nieko nejaučiau. Po finalų apsižiūrėjau – lyg ir raumuo patemptas. Teks apsilankyti pas gydytojus, - šypsojosi imtynininkas. – Nemanau, kad čia kažkas rimto. Tikiuosi, kad per savaitę pasveiksiu“.

Sportininkas prisipažino, kad po finalinės dvikovos buvo šiek tiek pikta. „Varžybas baigti pralaimėjimu niekada nėra labai malonu. Tokia jau pas mane bloga tradicija gaunasi – nuolat lieku antras. Dar turiu porą šansų. Gal pavyks laimėti. Dabar laukia atranka į olimpines žaidynes, nemanau, kad ten bus sunkiau – priešininkai juk lauks visi tie patys, - kalbėjo M. Ežerskis. – Labiausiai imtynėse bijome, kad vieną savaitgalį galime būti geriausi mes, o jau kitą savaitgalį – kiti“.

M. Ežerskis truktelėjo pečiais, kai išgirdo klausimą apie burtus, kurie lems būsimus varžovus: „Koks man skirtumas? Turiu tiek patirties, kad nematau didelio skirtumo, koks varžovas pasitaikys“.

Bronzos medalį svorio kategorijoje iki 74 kilogramų iškovojęs Aleksandras Kazakevičius prisipažino, kad į čempionatą važiavo su viltimi pasiekti aukšto rezultato. „Buvau gerai pasiruošęs. Priešininkai laukė pajėgūs, bet viskas taip pasisuko, kad parvežiau medalį – padariau tai, ką ir turėjau padaryti, - kalbėjo imtynininkas. – Kiek apmaudus buvo pusfinalio susitikimas, kurį pralaimėjau, tačiau džiaugiuosiu, akd psichologiškai sugebėjau atsigauti ir kovoje dėl trečios vietos viskas gavosi gerai“.

A.Kazakevičius prisipažino, kad tokios pergalės jau seniai laukė. „Laukiau šio medalio, šešis metus nebuvau jau iškovojęs jokio medalio. Esu patenkintas šiuo bronzos medaliu, tačiau akmuo nuo širdies tikrai nenukrito. Dabar reikės išlaikyti kartelę tame pačiame lygyje, br to laukia turnyrai, kuriose teks kovoti dėl kelialapio į olimpines žaidynes, - kalbėjo imtynininkas. – Ten bus kur kas svarbesnės varžybos negu Belgrade. Startuosiu antrame kvalifikaciniame turnyre, kuris vyks Kinijoje. Ten bus suteikti trys kelialapiai. Manau, viskas yra realu“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų