Pereiti į pagrindinį turinį

Europos lyga: „Porto“ sutriuškino „Villareal“ ir žengė finalo link

2011-04-29 11:32
Europos lyga: „Porto“ sutriuškino „Villareal“ ir žengė finalo link
Europos lyga: „Porto“ sutriuškino „Villareal“ ir žengė finalo link / AFP nuotr.

Ketvirtadienio vakarą vyko pirmieji du UEFA Europos lygos pusfinalio mačai. Viename jų susitiko vietos „Porto“ ir svečiai iš Ispanijos – „Villareal“. Rungtynės baigėsi triuškinančia „Porto“ pergale rezultatu 5-1.

Mačas prasidėjo gan aktyviai ir ilgų apsižvalgymų nebuvo. Pirmieji pavojingai smūgiavo „Villareal“ žaidėjai, kai Nilmaras dešiniuoju kraštu išbėgęs vienas prieš „Porto“ vartininką jo nuginkluoti nesugebėjo.

„Porto“ į tai atsakė gan pavojinga ataka, kurios smaigalyje buvo puolėjas Radamelis Falcao, visgi jis smūgiavo netaikliai.

Kita pavojinga ataka buvo prie „Porto“ vartų, kai „geltonųjų submarinų“ puolėjas Giuseppe Rossi bandė įveikti Heltoną, tačiau to padaryti jam nepavyko.

Kėliniui artėjant prie pabaigos iniciatyvą perėmė šeimininkai. Jie vis bandė iš toli nuginkluoti „Villareal“ vartų sargą Diego Lopezą, tačiau tiek Hulko, tiek kitų „Porto“ žaidėjų smūgiai skriejo arba šalia vartų, arba tiesiai vartininkui į rankas.

Visgi kiek netikėtai įvartį sugebėjo pelnyti „Villareal“. 45-tą minutę po puikaus Nilmaro perdavimo įvartį galva sugebėjo pelnyti Rubenas Gracia Cani.

Iki pirmo kėlinio pabaigos „Porto“ dar sugebėjo kartą pavojingai atakuoti, tačiau Diego Lopezas sugebėjo atremti smūgį į vartų kampą. Šitaip pirmasis kėlinys ir baigėsi.

Antrajį kėlinį gan pavojinga ataka pradėjo „Villareal“ žaidėjai, tačiau „Porto“ gynėjai su iškilusiais sunkumais puikiai susitvarkė.

Visgi jau po kelių minučių sekė „Porto“ lyginamasis įvartis. Puolėjas Radamelis Falcao sugebėjo prasimesti kamuolį per vartininką, o Lopezas neturėjo jokios kitos išeities, o tik pargriauti Falcao. Lopezui buvo parodyta geltona kortelė, o skirtą vienuolikos metrų baudinį lengvai realizavo tas pats Falcao.

Po įmušto įvarčio „Porto“ vėl perėmė iniciatyvą ir valdė žaidimą. 61-ą minutę jie pelnė dar vieną įvartį. Šį kartą Freddy Guarinas klaidinamais judesiais paguldė du „Villareal“ gynėjus, o pats atliko smūgį, tačiau jį atlaikė vartininkas. Visgi kamuolys iškarto atšoko tam pačiam Guarinui, kuris antru bandymu galva pelnė įvartį.

Jau po šešių minučių „Porto“ sugebėjo dar kartą nuginkluoti pasimetusius „Villareal“ žaidėjus. Šį kartą puikiai kraštu prasiveržęs Hulkas atliko perdavimą Falcao, kuris lengvai iš arti pasiuntė kamuolį į vartus.

Negana to, jau 75-tą minutę, „Porto“ pelnė ir dar vieną įvartį ir pradėjo savo varžovų triuškinimą. Šį kartą iš standartinės situacijos perdavimą puolėjui Radameliui Falcao atliko Freddy Guarinas, o Falcao puikiu smūgiu galvą trečią kartą nuginklavo Lopezą bei pelnė „hat-tricką“.

Tai dar nebuvo pabaiga. „Porto“ ir toliau kontroliavo žaidimą ir sugebėjo pelnyti ir dar vieną įvartį. Paskutinę vinį į „Villareal“ karstą įkalė ne kartą minėtas Falcao, kuris taip pat pelnė ir ketvirtąjį savo įvartį. Šį kartą puolėjas pasižymėjo galva, po komandos draugo pakelto kampinio.

Iki rungtynių pabaigos daugiau niekas įvarčių nepelnė ir „Porto“ galėjo džiaugtis įspūdinga pergale, kuri juos labai priartino prie Europos lygos finalo.

Tuo metu kitame mače Lisabonos „Benfica“ rezultatu 2-1 įveikė „Braga“. Įvarčius nugalėtojams pelnė Nivaldo Vieira Jardelis ir Oscaras Cardozo. Tuo metu svečių gretose pasižymėjo Vandinho.

Rezultatai:

„Porto“ 5 - 1 „Villareal“
45‘ [0 – 1] Ruben Gracia Cani
49‘ [1 – 1] Radamel Falcao
61‘ [2 – 1] Freddy Guarin
67‘ [3 – 1] Radamel Falcao
75‘ [4 – 1] Radamel Falcao
90‘ [5 – 1] Radamel Falcao

„Benfica“ 2 - 1 „Braga“
50‘ [1 – 0] Nivaldo Vieira Jardel
53‘ [1 – 1] Vandinho
59‘ [2 – 1] Oscar Cardozo

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų