Pereiti į pagrindinį turinį

FIBA prezidentas: Lietuva - pretendentė į dvi Europos vietas

FIBA prezidentas: Lietuva - pretendentė į dvi Europos vietas
FIBA prezidentas: Lietuva - pretendentė į dvi Europos vietas / "Google" nuotr. B.Elphinstono pareiškimai daugiau vilčių Lietuvai neįkvėpė.

Pasaulinės FIBA prezidentas Bobas Elphinstonas atsargiai vertino Lietuvos galimybes gauti vardinį kvietimą į pasaulio čempionatą, nors ir pripažino mūsų šalies krepšinio laimėjimus.

Į Katovicus stebėti lemiamų Europos čempionato kovų atvykęs FIBA vadovas nustebino pareikšdamas, kad Europai greičiausiai teks ne trys, o tik du iš keturių vardinių kelialapių į pasaulio čempionatą.

"Žinoma, Europa komandų pajėgumo atžvilgiu yra stipriausia iš visų žemynų, tačiau kitą vasarą Turkijoje vyks ne Europos, o pasaulio čempionatas. Mūsų tikslas - populiarinti krepšinį visuose žemynuose", - pabrėžė B.Elphinstonas.

Iki šiol buvo manoma, kad Europa gaus tris vardinius kelialapius, kaip ir 2006-aisiais. Tuomet į Japniją buvo pakviestos Turkija, Serbija ir Italija.

Paklaustas apie kriterijus, pagal kuriuos FIBA dalys vardinius kelialapius, B.Elphinstonas pirmiausia minėjo gerai žinomus aspektus: "Svarbiausia krepšinio populiarumas ir tai, kiek iš to galima uždirbti. Vertinsime televizijos teisių pardavimą, kiek tos šalies sirgalių gali atvykti į čempionatą."

Manoma, kad pagrindinėmis pretendentėmis į vardinius kelialapius laikomos Lietuvos, Italijos, Vokietijos ir Rusijos rinktinės. Iš kitų žemynų minimos Dominikos respublika ir Nigerija.

B.Elphinstonas su šypsena reagavo išgirdęs, kad Rusijos rinktinės treneris Davidas Blattas pareiškė, jog neskirti kelialapio šiai šaliai būtų nusikaltimas.

"Mačiau, kaip jie žaidė, ir jie pralaimėjo abejas rungtynes, kurios galėjo atverti duris į pasaulio čempionatą, - šyptelėjo B.Elphinstonas. - Tačiau geriau nekurstykime aistrų ir palaukime gruodžio mėnesio."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų