Ispanijos futbolo mėgėjų dėmesys – Mariui Stankevičiui

Lietuvos futbolo rinktinės pasiruošimas „Euro 2012“ atrankos rungtynėms su Europos ir pasaulio čempione Ispanija įsibėgėjo.

Antrąją viešnagės Ispanijoje dieną mūsų futbolininkai jau turėjo laisvo laiko, tačiau jo praleisti prie kompiuterių naršydami internete ar skambindami namiškiams per „Skype“ po pietų nebegalėjo. Bevielis viešbučio internetas neatlaikė padidėjusio srauto, o spręsti problemą nerūpestingieji ispanai užtruko iki vėlyvo vakaro.

Per tą laiką lietuvių ramybės žiniasklaidos dėmesys nedrumstė, tačiau su viena išimtimi. „Valencia“ gynėjas Marius Stankevičius dar nespėjo debiutuoti savo klube, bet Salamankoje jau buvo gerai pažįstamas – lietuviui teko fotografuotis su vietos gerbėjais, duoti interviu televizijai.

M.Stankevičius ir jo vaidmuo Ispanijoje nemažai svarstymų pastaruoju metu kėlė ir Lietuvos rinktinės sirgalių gretose. Paklaustas apie tai rinktinės strategas Raimondas Žutautas įžvelgė ir teigiamą pusę: „Per rungtynes su Ispanija. Marius turės gerą progą įrodyti, kad gali žaisti „Valencia“ pagrindinėje sudėtyje. Jei pavyks sėkmingai tvarkytis savo gynybos krašte, Marius tikrai neliks nepastebėtas.“

Į antradienio treniruotes šalia „Helmantico“ stadiono Lietuvos rinktinės autobusas vyko dar dviem skirtingais keliais nei pirmadienį. „Galbūt ir ekskursijos nebereikės“, - po paskutinio maršruto per Salamankos centrą juokavo vienas rinktinės štabo narių.

Išsamiau susipažinusį su treniruočių stadiono prieigomis rinktinės personalą nustebino dvi lengvosios atletikos pasiekimams skirtos lentos šalia aikštės: trišuolio pasaulio rekordą čia pagerino Jonathanas Edwardsas, o šuolio į aukštį – Javieras Sotomayoras. Šie rekordai nepagerinti iki šiol.

Lietuvos rinktinės treniruotės iš rytinio linksmesnio žaidimo mažesniame plote vakare perėjo į rimtesnį futbolą visame aikštės plote ir taktinius derinius. Trenerių užduotis aikštėje komanda sprendė po anksčiau atliktos rungtynių Čekija-Lietuva analizės.

Visa lietuvių delegacija su gimtadieniu sveikino gynėją Arūną Klimavičių, tačiau šventimas buvo kuklus ir simbolinis – komandos dar laukia beveik trys intensyvios treniruočių dienos. Su Ispanijos futbolininkais Lietuvos rinktinė susitiks vėlų penktadienio vakarą, 23 valandą.


Šiame straipsnyje: lietuvos futbolo rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių