LTOK: žiniasklaida skleidžia V.Aminovo prasimanymus

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) teigimu, žiniasklaidai ir toliau skelbiant Rusijos šiuolaikinės penkiakovės prezidento Viačeslavo Aminovo prasimanymus į Rusiją iš Lietuvos išvykusios ir Rusijos pilietybę priėmusios penkiakovininkės Donatos Rimšaitės klausimu, LTOK penktadienį išplatino tokio turinio pareiškimą:

"Niekas iš LTOK vadovų apie D. Rimšaitę nesikalbėjo ir jos ateities planų neaptarė nei su Prezidentūros, nei su LR Vyriausybės, nei su Užsienio reikalų ministerijos atstovais. Tokie kaimyninės šalies sporto funkcionieriaus pareiškimai - visiška nesąmonė. Kaip ir kalbos, neva sportininkės klausimas buvo aptariamas su Rusijos sporto vadovais, siekiant rengti olimpinį krepšinio atrankos turnyrą, kuris vyks Venesueloje.

LTOK niekada neprašė ir negavo jokio atlygio, jokios kompensacijos iš Rusijos už išugdytą penkiakovininkę ir juo labiau už kaimyninei šaliai palankų sprendimą. Pono V.Aminovo užuominos apie svarstytus „finansinius klausimus“ - ne kas kita, kaip nepadorus puolimas, neįstengiant susitaikyti su beveik vienbalsiai priimtu LTOK generalinės asamblėjos sprendimu D. Rimšaitės klausimu.

Praėjusį penktadienį sostinėje įvykusi LTOK generalinė asamblėja svarstė Rusijos olimpinio komiteto ir šios šalies šiuolaikinės penkiakovės federacijos prašymą leisti D. Rimšaitei šių metų Londono vasaros olimpinėse žaidynėse atstovauti Rusijai".

Lietuvos olimpinių sporto šakų federacijų deleguoti LTOK nariai ir dvylika LTOK vykdomojo komiteto narių 49 balsais „už“, 1 „prieš“ bei 7 „susilaikius“ nusprendė neleisti dalyvauti D. Rimšaitei vasarą Londono žaidynėse Rusijos rinktinės sudėtyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
Ar Poviliuno atlyginimas tikrai siekia 20 tukst. litu [ be premiju ] ?

pasipinigautojai

pasipinigautojai portretas
raslanas,poviliunas ,nenius ir kt.visi buve arsus komunistai todel lietuviam ir daro visokius, trugdymus noredami parodyti isversta savo skura,juk patys buvo ruskiu didziausi .,galimai subinlaiziai

falšstartas

falšstartas portretas
Ar galima tokius kaltinimus pareikšti neturint įrodymų? Šlykščiausiai, kad tame viešai dalyvauja ir pati Rimšova...
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių