Pereiti į pagrindinį turinį

Traumuoto A.Veličkos laukia bent pusmečio reabilitacija (papildyta)

2009-08-20 18:27
Traumuoto A.Veličkos laukia bent pusmečio reabilitacija (papildyta)
Traumuoto A.Veličkos laukia bent pusmečio reabilitacija (papildyta) / Futbolas.lt nuotr.

Lietuvos rinktinės puolėjo Andriaus Veličkos sezonas Anglijoje baigėsi vos prasidėjęs. Lietuvio naujasis klubas "Bristol City" pranešė, jog žaidėjas dėl traumos veikiausiai nebegrįš į aikštę šiose pirmenybėse.

30 metų lietuvis pirmadienį oficialiai pasirašė sutartį su klubu, o antradienį jau debiutavo komandos sudėtyje "Championship" lygos rungtynėse su "Queens Park Rangers", rašo futbolas.lt.

Išbėgęs į aikštę po keitimo A.Velička sužaidė vos penkias minutes. Siekdamas kamuolio futbolininkas itin nesėkmingai pastatė koją ir patyrė traumą. Didelį skausmą kentęs lietuvis iš aikštės buvo išgabentas su neštuvais.

Dvikovą "Bristol City" laimėjo rezultatu 1-0, tačiau po rungtynių komandos treneris Gary Johnsonas pernelyg nedžiūgavo:  "Esame patenkinti dėl pergalės ir puikaus įvarčio mačo pabaigoje, bet mūsų mintys su Andriumi. Komandai tai didelė nelaimė, tačiau dar baisiau pačiam žaidėjui. Jis nugriuvo nesusidūręs su varžovu ir tai visada kelią nerimą. Trauma atrodo rimta."

Trečiadienį atlikti tyrimai patvirtino pačias liūdniausias prognozes - puolėjas patyrė priekinių kryžminių kelio raiščių traumą. Lietuvio galimas reabilitacijos laikotarpis neįvardijamas, tačiau A.Veličkos tikrai laukia mažiausiai kelių mėnesių reabilitacija. Vidutiniškai grįžimas į aikštę po tokios traumos gali užtrukti nuo pusmečio iki metų.

"Andriaus trauma mus nepaprastai pribloškė. Bristolyje jam tai buvo nauja pradžia pagal metus galiosiančią nuomos sutartį. Čia jis atsivežė savo šeimą ir jau po penkių minučių pirmose rungtynėse patyrė tokią traumą", - klubo svetainei savo apmaudą reiškė G.Johnsonas.

Treneris neslėpė, jog lietuviui  gali būti nelengva pratęsti karjerą: "Jam 30 metų, tad laiko išsigydyti kelį Andrius turi. Tačiau iki sugrįžimo laukia ilgas kelias - galite paklausti ("Bristol City" žaidėjų - aut. past.) Christiano Ribeiro ar Jordano Walkerio, kurie taip pat turėjo šią traumą. Toks sužeidimas profesionaliam futbolininkui yra siaubingas."

"Man trūko kairės kojos kryžminiai kelio raiščiai. Gydytojams pasakius diagnozę, labai nuliūdau. Kaip gali nenusiminti, išgirdęs tokią nemalonią naujieną. Žaisti futbolo negalėsiu 6-8 mėnesius. Viskas priklausys nuo to, kaip gis koja", - Futbolas.lt pasakojo A.Velička.

Puolėjas dar negalėjo atsakyti, kur gydysis - Anglijoje, Škotijoje ar Lietuvoje: "Dabar esu viešbutyje ir kol kas nieko nežinau. Tarpusavyje turi susitarti Glazgo "Rangers" ir "Bristol City" klubai. Reikia pasielgti taip, kad visiems būtų geriau - ir man, ir klubams. Kol atsigausiu, mano sutartis su Anglijos klubu pasibaigs."

A.Velička sakė, kad patyrė sunkiausią traumą per visą savo karjerą. "Su keliais iki šiol jokių problemų neturėjau. Labai apmaudu, kad taip atsitiko", - apgailestavo Andrius.

Pastaruosius keletą sezonų futbolininkas žaidė be poilsio. Gal dėl to jis patyrė traumą? "Gydytojas užsiminė, kad taip galėjo atsitikti dėl nuovargio. Tačiau dabar jau nėra prasmės spėlioti. Kita vertus, šiemet aš atostogavau", - aiškino A.Velička.     

A.Veličkos trauma reiškia, jog be jo paslaugų šio Pasaulio čempionato atrankos ciklo pabaigoje versis Lietuvos nacionalinė rinktinė.

Dėl sužeidimo puolėjas taip pat veikiausiai negaus galimybės pasireikšti "Bristol City" ekipoje, kuriai žaidėją 2009/10 metų sezonui paskolino "Rangers".

Glazgo komandoje praėjusį sezoną puolėjas žaidė nedaug- pora metų be poilsio žaidusį futbolininką kamavo traumos ir nuovargis. Vasarą žaidėjas po ilgos pertraukos atostogavo, bet Škotijos klube nepasiliko dėl didelės konkurencijos puolėjo pozicijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų