V. Masalskis: rinkdamiesi užsieniečius atsižvelgėme į jų intelektą

Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius Vitoldas Masalskis pripažįsta – žalgiriečiai šiuo metu yra šiokioje tokioje duobėje. Kalbėdamas laidoje „Krepšinio pasaulyje“, vienas klubo vadovų atskleidė, kaip buvo komplektuojama komanda vasarą ir kodėl pasirinkti tam tikri krepšininkai.

„Su Vladimiru Romanovu vasarą diskutavome, kad turime pradėti nuo trenerio, taip ir pradėjome. Rinkomės trenerį pagal tai, kokias jis turi savybes. Pagal tai pasirinkome Plazą, kadangi jis dažnai naudoja ilgą atsarginio žaidėjų suolelį, mėgsta aktyvią gynybą. Prieš tai mes neturėjome trenerio, kuris turėjo tokią griežtą savo liniją, kaip kad turi Plaza. Ispanas iš žaidėjų stengiasi išspausti viską, ką jie sugeba ir neleidžia jiems aikštelėje ilsėtis. Treneris daug dirba su jaunais žaidėjais ir tikrai neišskiria nė vieno krepšininko.

Po treneriu rinkomės patyrusius žaidėjus. Norėjome lietuvių – Jono Mačiulio, Šarūno Jasikevičiaus, bet su jais susitarti nepavyko. Tuomet pabandėme surinkti kaip įmanoma lietuviškesnę sudėtį. Amerikiečiai buvo perkami pirmiausia atsižvelgiant į gynybinius sugebėjimus. Antras faktorius, krepšininkai turėjo būti komandinio žaidimo šalininkai, o ne individualistai. Taip pat buvo kreipiamas dėmesys į užsieniečių intelektą ir veiklą už aikštės ribų. Galiu pasakyti, kad šiemet komandos mikroklimatas yra pasakiškai geras. Būna ten smulkių dalykų, pavyzdžiui po pralaimėjimo VEF, bet ten tiesiog nuosėdos“, – pasakojo V.Masalskis.

V.Masalskis gyrė J.Plazą už tai, kad treneris neturi išankstinių favoritų ir visi žaidėjai jam yra lygūs. Direktorius taip pat pastebėjo, kad žaidėjai šiuo metu yra šiek tiek pavargę.

„Plazai darbas buvo pasiūlytas, nes jis neturi „Žalgiryje“ mylimų ir nemylimų žaidėjų. Su visais jis dirba vienodai ir turi filosofiją, kuri šiame sezone tinka mūsų komandai. Ispanas yra sunkaus darbo šalininkas ir dėl to pirmajame etape ekipa pasiekė tikrai daug. Jaučiasi dabar nuovargis, nes žalgiriečiai dirba tikrai sunkiai. Vienos komandos anksčiau pasiekia gerą sportinę formą, kitos – vėliau. Mums pakliuvo toks nedėkingas tvarkaraštis ir po vieną tašką pralaimėtos rungtynės psichologiškai davė tam tikrą nepasitikėjimą savo jėgomis“, – sakė V.Masalskis.

Nors „Žalgiris“ Eurolygos „Top 16“ etape pralaimėjo tris susitikimus iš keturių, V.Masalskis tiki, kad viskas dar bus gerai, tiesiog reikia nugalėti vokiečius ir atsirevanšuoti Madrido „Real“ bei Atėnų „Panathinaikos“ klubams. „Reikėtų sakyti, kad CSKA yra ta komanda, kuriai iš 10 mačų ne galima pralaimėti 3 kartus, o nugalėti 3 sykius. Vis dėlto reikia atsižvelgti į tai, kokie žaidėjai surinkti, koks ilgas atsarginių žaidėjų suolelis. Tokią ekipą galima įveikti tik komandiniais veiksmais. Pirmose rungtynėse pas mus buvo didžiulė ugnelė, o dabar esame šiokioje tokioje duobėje. Mes sužaidėme vienas blogesnių šio sezono rungtynių. Tikėsimės, kad šitos ir bus vienintelis tokios blogos. Reikia galvoti dabar apie ateitį. Jeigu laimėsime prieš Vokietijos klubus, namuose nugalėsime daugiau nei vienu tašku prieš „Panathinaikos“ ir „Real“, viskas atsistos į savo vietas“, – įsitikinęs V.Masalskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Proto bokstas

Proto bokstas portretas
Masalskis buvo intelektualus grokas. Tik "fizikos" jam truko. Tiesa, kai jis zaide, intelektas nebuvo vertinamas. Jo intelektas=isitekti savininkui, atitolinti skolu mokejima, pasigirti.

nnn

nnn portretas
jo, svarbu intelektas su asmenybe eitų koja kojon, o ne pro šalį :D

aha

aha portretas
o ten iš lietuvių beliko tik masalskis ir dar tas kur rankšluosčius padavinėja?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių