Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus „Baltica“ patyrė penktąją nesėkmę

2011-11-25 14:03
Vilniaus „Baltica“ patyrė penktąją nesėkmę
Vilniaus „Baltica“ patyrė penktąją nesėkmę / Gedimino Bartuškos nuotr.

Penktąją nesėkmę devynioliktosiose Jaunimo ledo ritulio B lygos (MHL B) rungtynėse patyrė septynių komandų Vakarų diviziono lyderis Vilniaus „Baltica“ (42 tšk.) klubas.

Ketvirtadienį svečiuose „Baltica“ ledo ritulininkai 2:4 (0:2, 0:0, 2:2) nusileido trečiojoje pozicijoje esančiai Penzos „Dizelist“ (25 tšk.) ekipai ir nutraukė šešių iš eilės pergalių seriją.

Naujojoje arenoje pirmąsias rungtynes žaidę šeimininkai po tikslių Georgijaus Busarovo (06:25), Aleksandro Tarasovo (14:14), Sergejaus Mazurino (41:14) ir Deniso Belovo (48:28) smūgių pirmavo 4:0 ir tik po to sušvelninti rezultatą pavyko Leonidui Kozlovui (48:28) bei Robertui Mikesui (56:36).

„Neturime keturių visaverčių žaidėjų penketų. Būtent po dviejų itin šiurkščių ketvirtojo penketo žaidėjų klaidų pirmajame kėlinyje praleidome du įvarčius. Vytis varžovus visuomet sunku, o juolab po sunkios, daug jėgų atėmusios kelionės. Trečiajame kėlinyje pelnėme du įvarčius, bet išsigelbėti nepavyko - pristigo ir laiko, ir jėgų“, - rungtynių baigtį komentavo „Baltica“ vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas.

Pirmą kartą „Baltica“ vartus nuo pat rungtynių pradžios gynė vienas jauniausių komandos žaidėjų - Vladislavas Kuzminas, kuriam tik gruodžio mėnesį sukaks aštuoniolika metų. Pagrindinis komandos vartų sargas - Nikiforas Ščerba negalėjo rungtyniauti dėl kelio traumos.

„Jaunas vartininkas pernelyg jaudinosi, o tai taip pat negelbėjo komandos sunkiose rungtynėse tais momentais, kai to reikėjo“, - pažymėjo D. Medvedevas.

Artimiausios dvejos „Baltica“ rungtynės su Penzos „Dizelist“ svečiuose bus žaidžiamos šeštadienį ir sekmadienį. Anot komandos vyriausiojo trenerio, nemaža tikimybė, jog šeštadienį N. Ščerba jau galės ginti Lietuvos sostinės komandos vartus.

Vilniaus „Baltica“ komandą sudaro perspektyvūs 16-21 metų amžiaus ledo ritulininkai iš Lietuvos, Lenkijos, Slovakijos, Danijos bei Rusijos.

Elitinėje MHL lygoje žaidžia 32 klubai iš 29 Rusijos, Baltarusijos, Kazachstano, Latvijos ir Slovakijos miestų, o MHL B lygoje jėgas bando 19 komandų iš aštuoniolikos Rusijos, Kazachstano, Latvijos ir Lietuvos miestų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų