„Žalgiris“ varžovams nenori būti skolingas

„Žalgirio“ krepšininkai nusiteikę ne tik atsirevanšuoti Tel Avivo „Maccabi Electra“ ekipai, bet ir ištirpinti po pirmosios dvikovos likusį 16 taškų deficitą.

Lietuvos ir Izraelio vicečempionai Kauno sporto halėje išmėgins jėgas ketvirtadienį. Tai bus 16-as „Žalgirio“ ir Tel Avivo klubų mačas nuo 1985–1986 m. sezono. Iki šiol kauniečiai laimėjo šešerias rungtynes, „Maccabi Electra“ – devynerias.

Šiemet pirmajame Eurolygos A grupės varžybų rate žalgiriečiai Izraelyje nusileido makabiečiams 70:86. „Žalgiris“ nesulaikė 24 taškus pelniusio 206 cm ūgio 156 kg svorio varžovų tarano Sofoklio Schortsaničio ir pralenkė aikštės šeimininkus klaidomis – 26:14.

– Iš to mačo jau pasimokėme. Atsakomajam susitikimui rengiamės taip, kad Kaune nepakartotume to, kas mus pražudė Tel Avive, – sakė „Žalgirio“ puolėjas Tadas Klimavičius.

– Tadai, kokie komandos žaidimo trūkumai turėjo lemiamos įtakos nesėkmei Izraelyje?

– Tąkart neužtikrintai gynėmės. Nesusitvarkėme su vidurio puolėju S.Schortsaničiu, nesutrukdėme mėtyti tritaškių Davidui Bluthenthaliui, o jis turi taiklią ranką. Buvo ir daugiau spragų, kai kurios jų galbūt smulkmeniškos, tačiau visos prisidėjo prie mūsų pralaimėjimo.

– Jūsų treneris Aco Petrovičius teigė, kad tas rungtynes pralaimėjote jau pirmame kėlinyje, kai atsilikote 11:25. Sutinkate su tuo?

– Iš esmės taip ir buvo, tačiau trečiajame kėlinyje buvome sumažinę skirtumą iki šešių taškų. Atrodė, iniciatyva – mūsų rankose, bet varžovai vėl atsiplėšė. Ta atkarpa irgi pamokanti.

– Kokiais koziriais „Žalgiris“ turėtų pasikliauti šį kartą per dvikovą su „Maccabi Electra“?

– Mūsų stiprybė – komandinis žaidimas. Neturime krepšininkų, kurie pelnytų po dvidešimt ar daugiau taškų. Visi dalijamės per rungtynes tenkančiu krūviu.

– Ar galvojate apie 16 taškų skolą Tel Avivo ekipai?

– Pirmiausia mintyse – pergalė, kuri padėtų žengti dar vieną tvirtą žingsnį Eurolygos šešioliktuko link. O tie šešiolika taškų... Žiūrėsime, kaip klostysis rungtynės. Jei bus galimybė, kodėl gi neatsirevanšavus tokiu skirtumu, kad nebūtume skolingi?


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių