„Baltic Balkan“ pajūryje: nemokamas koncertas ir įspūdinga fotosesija tarp vištų

  • Teksto dydis:

Kai tolimas keliones pakoreguoja karantinas, visi vasaros keliai Lietuvoje veda prie jūros. Prie jūros atrieda ir „Baltic Balkan“ traukinys – čigoniškos muzikos trijulė jau žiebia ugnį įspūdingam pajūrio turui: ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį balkaniška fiesta išjudins Baltijos bangas, Nidoje, Klaipėdoje ir Palangoje šokti kvies tradicinis „Balkanaktis“.

„Vasarą panašiu metu koncertuodavome užsienyje – ankstesniais metais turėjome miniturus Prancūzijoje, Švedijoje, vienu metu aplankydavome kelis tos šalies miestus. Šiemet COVID-19 situacija kaip reikiant pakoregavo visų planus, todėl pagalvojome, kodėl nesurengus mini turo pajūryje?“ – apie gimusią idėją organizuoti „Balkanaktis Seaside“ turą pasakojo „Baltic Balkan“.

Įprastai „Balkanaktis“ jau tapo numylėtu Vilniaus ir Kauno publikos renginiu, tačiau vasarą būtų kone nuodėmė neaplankyti pajūrio. „Muzikine prasme čia nesame labai dažni svečiai, todėl su nekantrumu laukiame pasirodymų. Nidoje nemokamai koncertuosime reiverių pamėgtame „Zuikio darže“, Klaipėdoje drebinsime uostamiesčio „Herkų Kantą“, Palangoje laukia smagi „Oldman“ scena. Tai mūsų minituras, labai fainas vasaros nuotykis“, – sakė grupės „Baltic Balkan“ nariai.

Dėl koronaviruso organizatoriams teko šiek tiek pakoreguoti daugeliui jau žinomą programą – pajūrio pasirodymuose svečiai iš užsienio šįkart į sceną nelips. Tačiau nėra to blogo, ko neištaisytų „Baltic Balkan“ – grupės gerbėjams jie žada dvigubai ilgesnį pasirodymą, o tokia išskirtinė proga pasitaiko itin retai!

„Grosime dvigubai ilgiau, todėl nusiteikite šokių aikštelėje palieti prakaitą“, – apie artėjančius renginius linksmai intrigavo atlikėjai.

Gerbėjams grupės nariai paruošė ir dar vieną staigmeną – po ilgos pertraukos „Baltic Balkan“ surengė išskirtinę fotosesiją, kurią patys vadina „aukso viduriuku, kur susipina teatrališkumas ir čigoniška dvasia“.

„Norėjome kinematografiškos fotosesijos – padūmavusios, balkaniškų akcentų kupinos, tačiau tuo pačiu natūralistinės, buvo ir rožių, ir net gyvų vištų. Karatinas buvo puiki proga fotosesijai pasiruošti, fotografavomės loftuose, mus įamžino fotografas Narimantas Šerkšnys, labai džiaugiamės rezultatu“, – sakė „Baltic Balkan“.

Fotosesijos nuotraukos veikiausiai papuoš ir greitu metu pasirodysiančią debiutinį grupės vinilą – metų pabaigoje „Baltic Balkan“ pristatys dviejų dalių plokštelę: vienoje jo pusėje bus albumo „Litvish“ kūriniai, įrašyti Lietuvos žydų „litviš“ dialektu, kitoje – geriausi remiksai, taip pat ir naujausias, su Kastetu įrašytas darbas bei lietuviška „Hop Hop Digidaj“ dainos versija.

Išgirsti šiuos kūrinius gyvai artimiausiu metu bus galima pajūryje: rugpjūčio 6 dieną „Baltic Balkan“ koncertuos Nidoje, „Zuikio darže“ (koncertas nemokamas), rugpjūčio 7 dieną – Klaipėdos „Herkus Kantas“ erdvėje, o rugpjūčio 8 dieną „Balkanaktis Seaside“ turą užbaigs „Oldman“, Palangoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kur tas

Tai kur tas  portretas
,,Herkus Kantas" ? Ot žurnaliugos, rašo belekaip..AR NEŽINOT KAD TIEK KARTŲ NAUJOVIŠKAI PERKRIKŠTIJUS KLAIPĖDOS GATVES IR ERDVES, NE BET KAS ŽINO KUR KAS YRA?!!!Bet orentyrą kokį žinomą prarašykit..Dabar toks retas kolektyvas atvažiuoja bet h uii surasi kur bus koncertas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių