Pereiti į pagrindinį turinį

Etnografinių regionų metams – Pamario kasų karūnos

2015-08-14 04:51
DMN inf.

Penktadienį prie Smiltynės lankytojų centro esančiame „Mįslių tako” amfiteatre vyks kūrybinės šukuosenų dirbtuvės „Pamario kasų karūnos“. Jos skiriamos Lietuvos etnografinių regionų metams.

Ne tik savitais tautiniais kostiumais, bet ir šukuosenomis gali didžiuotis Klaipėdos krašto moterys. Įmantriai supintos ir ant galvos visaip sudėliotos, šilkiniais kaspinais ir siūlais išdabintos kasos merginų veidus puošė lyg karūnos.

Ir dabar jau kelintą sezoną vėl madingi ilgi plaukai, iš kurių galima padaryti tikrus šedevrus. Tad atėjusios į renginį ir panorusios prie jo prisijungti ilgaplaukės galės pasirinkti – ar leisti supinti jų kasas tradicinių šukuosenų žinovei, ar eksperimentuoti profesionaliai kirpėjai.

Pageidaujančios dalyvauti turėtų dėvėti baltais drabužiais, geriausia – sijonais arba suknelėmis, o norinčios galės apsirėdyti Mažosios Lietuvos tautiniais kostiumais ir pozuoti fotografams. Nemokamai, tačiau būtina registracija feisbuke „Pamario kasų karūnos“, kad kirpėjos tinkamai pasiruoštų.

KUR? Prie Smiltynės lankytojų centro (Smiltynės g. 11).

KADA? Rugpjūčio 14 d. 17.30 val.

KAINA? Nemokamai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų