Jaunųjų menininkių parodoje – virtualaus ir realaus pasaulių atodangos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose šį penktadienį 18.30 val. šiuolaikinio meno gerbėjus suburs jungtinės keturių jaunosios kartos menininkių darbų parodos „Ar ji ateina?“ atidarymas.

„Ar ji ateina?“ – jungtinė paroda, pristatanti jauniausios kartos debiutuojančių menininkių Agnės Masilionytės, Austėjos Masliukaitės, Saulės Miežytės ir Aistės Marijos Stankevičiūtės kūrybą. Parodos kuratorė – Laura Stasiulytė-Gudaitė. Per vernisažą vyks S.Miežytės performansas „Melanin print“.

Parodoje siūloma iš arčiau pažvelgti į jau „Youtube“ bei nesibaigiančio internetinio naršymo laikais užaugusios kartos kūrėjų keliamus klausimus, siekiama atskleisti jų kūrybines refleksijas, susijusias su šiandienos virtualaus ir realaus pasaulių hibridizacijos procesais, kūno, lyties, populiariosios kultūros, medijų ir jų percepcijos klausimais.

Menininkių kūryboje susipina troškimai ir vaizduotė, simuliacijos ir stimuliacijos – (ne)tikros situacijos: dirbtinė saulė – S.Miežytės šviesų instaliacijoje; kompiuterio sugeneruota malonumo ir skausmo vokalizacija – A.M.Stankevičiūtės garsinėje instaliacijoje; kibernetinis slampinėjimas doxyspottingo gatvėmis – A.Masilionytės kūrinyje; nevalgomas saldainis ir netikri norai – A.Masliukaitės objekte.

Apie autores

A.Masilionytė (gim. 1998) gyvena ir kuria Vilniuje. Šiuo metu VDA studijuoja fotografijos ir medijos meną. Dalyvauja įvairiose tarptautinėse praktikose, domisi kolektyvinės atminties tema, tyrinėja, kaip keičiasi mūsų vaizdų suvokimas tobulėjant technologijoms, vykstant fizinio ir virtualaus pasaulio maišymuisi, domisi skaitmeninio, internetinio laiko klausimais.

A.Masliukaitė (gim. 1993) – Klaipėdoje gimusi menininkė, gyvenanti ir kurianti Vilniuje. Studijas pradėjusi nuo matematikos ir chemijos mokslų Edinburge, vėliau pakeitė kryptį ir baigė fotografijos ir medijos meno bakalauro studijas VDA bei Neapolio dailės akademijoje. Šiuo metu studijuoja semiotiką Vilniaus universitete, rašo ir verčia tekstus, dalyvauja įvairiuose šalies ir užsienio meno projektuose, tarp jų – ir kaip atlikėja 58-ojoje Venecijos bienalėje.

S.Miežytė (gim. 1997) gyvena ir kuria Vilniuje. Baigė studijas VDA Fotografijos ir medijos meno katedroje bei „School of Fine Arts“ Atėnuose. Pagrindinė domėjimosi sritis – fotografija. Šiuo metu dirba mados fotografijos srityje, dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje.

A.M.Stankevičiūtė (gim.1998) gyvena ir kuria Vilniuje. Studijuoja fotografiją ir medijos meną VDA bei aktyviai dalyvauja šiuolaikinio meno procesuose, rašo tekstus internetiniams kultūros dienraščiams.

Šių keturių menininkių kūrinių parodą „Ar ji ateina?“ KKKC Parodų rūmuose bus galima apžiūrėti iki kovo 22 d.

KKKC Parodų rūmų (Didžioji Vandens g. 2) darbo laikas: trečiadienį–sekmadienį 11–19 val., valstybinių švenčių dienomis nedirba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių