Pereiti į pagrindinį turinį

Jūros šventės organizatoriai jau kviečia planuoti šventinį savaitgalį Klaipėdoje

2014-07-07 06:29
DMN inf.
Vytauto Petriko nuotr.

2014-aisiais vienas iš gražiausių šalies vasaros renginių - Jūros šventė - mini šios ilgaamžės tradicijos gimimo 80-metį. Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės globojama Jūros šventė į Klaipėdą kvies jau 55-ąjį kartą. Likus trims savaitėms iki jubiliejinės Jūros šventės, baigta sudėlioti plati ir spalvinga šventės programa, kurios renginiai kviečia džiaugtis ir švęsti šalia didžiausio Lietuvos turto – Baltijos jūros.

Skelbdami Jūros šventės 2014 programą, organizatoriai neabejoja, jog ji dar bus pildoma, nes  kone kasdien sulaukiama pranešimų apie vis naujas iniciatyvas ar sumanymus, norinčius įsilieti į Jūros šventės renginių platybes.

„Programą lipdome kaip didelę dėlionę, kurioje  visos idėjos ir geri norai turi rasti savo vietą ir erdvę, tik tada galėsime džiaugtis gražiu ir harmoningu šventės paveikslu, kuriame, svarbiausia, turi nepritrūkti jūrinės dvasios“, - sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė. 

Su šūkiu „Visų laikų geriausia!” į uostamiestį atkeliaujančios 80-metės Jūros šventės programoje - apie šimtą skirtingų renginių – parodos, teatriniai pasirodymai, koncertai, daugybė masinio sporto renginių. Koncertinis šventės veiksmas koncentruojamas 3-jose erdvėse - Kruizinių laivų terminale, Teatro bei Atgimimo aikštėse, teatrai ir tautodailės mugės dalyviai okupuoja senamiestį ir Danės upės pakrantes. Jubiliejinė Jūros šventė stiprins pagrindinę šventės vertybę ir išskirtinumą – jūriškumą. Šventės organizatoriai sako renginių iniciatoriams kėlę vienintelę ir  pagrindinę sąlygą – nepamiršti, jog kuriama ne bet kokios, o Jūros šventės nuotaika ir atmosfera.

Išsamią ir nuolat pildomą Jūros šventės programą rasite Jūros šventės tinklapyje www.jurossvente.lt, išmaniųjų telefonų naudotojai šiųmetės šventės programą netrukus ras ir savo telefonuose. Dar neturintieji  mobilaus Jūros šventės gido, nemokamą programėlę gali parsisiųsti iš iš internetinių parduotuvių „Google play“ ir „App Store“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų