Klaipėdoje bus atidaryta fotomenininko R. Treigio darbų paroda

  • Teksto dydis:

Klaipėdos uosto teritorijoje įsikūrusioje šiuolaikinio meno galerijoje „TEMA“ liepos 29 dieną, ketvirtadienį, 20 val. bus atidaryta fotomenininko Remigijaus Treigio darbų paroda „Vilniaus dienoraštis“. Tai jau trečioji paroda šią vasarą savo veiklą pradėjusioje galerijoje „TEMA“, kuri lankytojus kvies pasinerti į tamsa nupasakotą nematomą Vilniaus miesto pusę.

R. Treigys, kuriam 2018 metais buvo suteiktas Klaipėdos miesto kultūros magistro vardas, sostinei dedikuotą fotografijų ciklą sukūrė 2020 metais. Nedideliu skaitmeniniu fotoaparatu užfiksuoti darbai jau buvo eksponuoti Vilniaus rotušėje, Šiaulių dailės galerijoje bei Palangos Antano Mončio namuose-muziejuje.

„Atvažiavus į nepažįstamą miestą, suaštrėja žvilgsnis, matymas. Atvažiavus fotografuoti ir ieškoti naujų motyvų ir emocijų, bandai įeiti ten, kur galbūt niekada neįeitum, kur neįeitų tikrasis to miesto gyventojas. Mano fotografijose nėra įvardijama konkreti vieta, man tai nėra svarbu. Svarbu yra pati miesto atmosfera, miesto šviesa, miesto linija, miesto charakteris, nuotaika”, – apie ciklą „Vilniaus dienoraštis“ pasakoja autorius.

„R. Treigys čia atsiveža savo klaipėdietišką prietemą, kai rudeninės miglos ir debesys vos beįleidžia šviesą, palengva dingsta daiktų kontūrai”, – parodos anotacijoje rašo menotyrininkė ir kuratorė Agnė Narušytė. „Tamsa – šio fotografo objektas ir įrankis”, – tęsia A. Narušytė.

R. Treigys yra surengęs apie 50 personalinių parodų Lietuvoje ir užsienyje, jo darbai įtraukti į įvairių Lietuvos, Danijos, Suomijos, Belgijos fotografijos ir meno centrų kolekcijas. 2006 metais už kūrybinius ir organizacinius pasiekimus gavo Lietuvos fotomenininkų sąjungos premiją, o 2020 metais tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „Art Vilnius’20“ buvo paskelbtas geriausiu menininku.

R. Treigio paroda „Vilniaus dienoraštis“ galerijoje „TEMA“ (Naujoji Uosto g. 3, Klaipėda) veiks liepos 29 – rugpjūčio 12 dienomis. Galerija veikia kasdien 18-22 val. Parodą remia „Lightforms.lt“ ir „Herkus Kantas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių