Daugiau nei 6 su puse valandos plušėję Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos kulinarai iš jautienos, salotų lapų, marinuotų agurkų, mėlynųjų svogūnų, padažo ir specialiai šiam patiekalui skirtų „Imk“ bandelių pagamino 3167 mėsainius. Siekiant užfiksuoti rekordą, jie buvo sudėti į specialią 2,5 m aukščio konstrukciją su lentynėlėmis mėsainiams.
Rekordiniam kiekiui mėsainių pagaminti iš viso buvo panaudota 3167 bandelės, 253 kg jautienos, 63 kg pomidorų, 47 kg salotų, 31 kg marinuotų agurkų ir svogūnų bei 47 kg padažo. Bendras maisto produktų, panaudotų rekordo siekimui, svoris – 585,8 kg. Rekordo siekė 12 žmonių komanda.
Agentūrai „Factum“ užfiksavus rekordą, kepėjų triūsas nenuėjo veltui – visi mėsainiai buvo išdalinti klaipėdiečiams ir Jūros šventėje dalyvavusiems miesto svečiams.
Naujausi komentarai