Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre - nemokamos kaligrafijos pamokos

  • Teksto dydis:

Penktadienį, 17 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) parodų salėse (Didžiojo Vandens g. 2, Klaipėda) vyks atviros pamokos vaikams ir suaugusiesiems, norintiems susipažinti su kaligrafijos estetika ir rašto meno galimybėmis.

Ši edukacinė programa – rugsėjo 6 d. KKKC parodų salėse atidarytos tarptautinės kaligrafijos ir rašto meno parodos „Kaligrafija&naujosios.medijos“ dalis.

Atvirų pamokų, kurias ves žinomi Lietuvos kaligrafai Lidija Kuklienė ir Mindaugas Petrulis, metu galima bus išbandyti įvairias kaligrafijos technikas ir priemones, susipažinti su komponavimo principais, skirtingomis rašto meno išraiškomis. Bei, žinoma, susipažinti su paroda „Kaligrafija&naujosios.medijos“, kurioje balansuojama ant skirtingų išraiškų bei medijų platformų.

Paroda kvestionuoja kaligrafijos santykį ir diskursą naujųjų medijų kontekste. Sparti technologijų raida ir virtualaus pasaulio plėtra, globalizacija ir mėginimas koegzistuoti vienijamoje kultūrinėje erdvėje sukuria aplinkybes, leidžiančias prarasti pamatinius kalbos (autentiškų žodynų) ir tradicinio rašymo ranka įgūdžius. Kitaip tariant, imame vienodėti. Tad šios parodos rėmuose norėta padiskutuoti, ar gali tūkstantmečius gyvavusi kaligrafijos, rašto meno tradicija išsaugoti savo raiškos unikalumą virtualios erdvės aplinkoje?

Parodoje „Kaligrafija&naujosios.medijos“ dalyvauja 12 menininkų iš Rumunijos ir Lietuvos. Vieni kūrėjai išlieka artimi rašto meno prigimčiai, kiti ieško jo transformacijų bei adaptacijų galimybių, pasitelkdami gamtos ar programinę intervenciją, treti persikelia į virtualios erdvės paraštes, kurdami naująją rašto estetiką.  

Atvirų pamokų trukmė – 2 akademinės valandos. Užsiėmimai nemokami. Visas priemones suteiks organizatoriai. Vietų skaičius ribotas. Norintieji dalyvauti kviečiami registruotis tel. (8-46) 313 691 bei el. paštu rasma@kkkc.lt

Paroda „Kaligrafija&naujosios.medijos“  KKKC veiks rugsėjo 29 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių