Leidžiant laiką prie jūros, Klaipėdos miesto biblioteka siūlo paskaityti...

  • Teksto dydis:

Skaitymas žmogų daro kūrybiškesnį, stimuliuoja vaizduotę, ugdo kritinį mąstymą. Gera knyga apsaugo nuo blogos nuotaikos, ramina, pailgina jaukų vakarą... Biblioteka padės tokią susirasti.

„Kadangi žmonės nepamiršta skaitymo ir vasarą bei aktyviai skaito mūsų rekomenduojamas knygas, siūlome pasinaudoti bibliotekos elektroniniu katalogu http://katalogas.biblioteka.lt ir kur kas greičiau susirasti norimą knygą, sužinoti kurioje bibliotekoje ji yra, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Informacinių technologijų ir projektų valdymo skyriaus metodininkė Asta Kupšytė. – Taip pat galėsite užsisakyti / rezervuoti patikusį leidinį ar pratęsti jo panaudos terminą. Daugiau naujų knygų rasite bibliotekos interneto svetainėje www.biblioteka.lt.“

Šią savaitę biblioteka rekomenduoja dar tris knygas.

Jens Christian Grondahl romanas „Keturios kovo dienos“ (leidykla „Baltos lankos“, 2013) tarsi klausia – ar geriausi gyvenimo metai visada priklauso tik praeičiai? O jeigu taip, kas už tai atsakingas? Šie klausimai neduoda ramybės knygos herojei – architektei, vienišai motinai Ingridai Drejer keturias lemtingas kovo dienas, kai ji staiga supranta, kad ją supantis pasaulis visiškai kitoks, nei jai iki šiol atrodė. Ingridos paauglys sūnus areštuojamas už smurtą, o jos santykiai su vyresniu vedusiu vyru netikėtai ima šlyti. Panirusi į prisiminimus apie savo vienišą jaunystę ir nepavykusią santuoką, Ingrida stengiasi sau atsakyti, kodėl jos gyvenimas tampa vis panašesnis į aklavietę. Ar ji, stipri ir ryžtinga moteris, pasmerkta elgtis taip, kaip elgėsi jos motina ir senelė, ar jai lemta pakartoti jų gyvenimo klaidas? O gal jų visų trijų istorijos tėra tik tos pačios temos variacijos?..

Henrik Fexeus psichologinė knyga „Nuostabus protas. Išsamus asmenybės tobulinimo kursas“ (leidykla „Alma litera“, 2013) – tai proto akrobatika. Jos pradžia – tai pabaiga, ir atvirkščiai. Netikėta? Taip, pripažintas minčių skaitytojas ir psichologinės manipuliacijos žinovas H. Fexeus mėgsta stebinti. Nepaisant solidžios knygos apimties, jos skaitymas – tarsi šuolis tramplinu į mažai ištyrinėtas proto gelmes. Autorius įtaigiai demonstruoja, kokios elastingos žmogaus smegenys ir kokių fantastiškų rezultatų galime pasiekti paprasčiausiomis treniruotėmis.

„Nuostabus protas“ skaitytojams gali padėti atidžiau pažvelgti į save. Veiksmingi ir gana paprasti pratimai skatina sutelkti savo protinius gebėjimus – pamažu galima pastebėti, kad nėra nieko neįmanoma, ir sužinoti, kaip tapti... savimi. Tik dar geresniu.

O Gisela Pou romanas „Vynuogynų tyla“ (leidykla „Alma littera“, 2014) – tai ne tik audringų išgyvenimų ir slaptų aistrų paženklinta vienos galingos šeimos, vyndarių dinastijos istorija. Kartu tai ir nepaprastai spalvinga kelionė į legendinio kataloniško putojančio vyno – cava – pasaulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių