Muziejuje – klaipėdiečių padovanotų laikrodžių paroda

Artėjant Klaipėdos miesto 770-ajam gimtadieniui, Laikrodžių muziejaus darbuotojai pakvietė klaipėdiečius padovanoti nereikalingus laikrodžius. Miestiečiai atsiliepė į šį kvietimą ir atnešė apie pusę tūkstančio laikrodžių, kurie nuo šiandien bus eksponuojami parodoje "Laiko sentimentai".

Muziejaus parodų kuratorė Agnė Jonikaitė pabrėžė, jog laikrodis yra visų mūsų istorijos dalis.

Tad norėdami išsaugoti ir ateities kartoms palikti savo laikrodį, klaipėdiečiai jų neišmetė, o atnešė į Laikrodžių muziejų.

"Kadangi šie metai yra ypatingi Klaipėdai, šiemet miestas minės 770 gyvavimo sukaktį, tad šia proga sumanėme surengti miestiečių padovanotų laikrodžių parodą. Laikrodžių turime beveik pusę tūkstančio. Tiesa, parodoje visų jų išeksponuoti negalėjome, čia eksponuojami Klaipėdos gyventojų atnešti XX a. laikrodžiai", – kalbėjo A.Jonikaitė.

Anot muziejininkės, seniau laikrodis buvo prabangos prekė, tačiau iki šių dienų jis išliko brangia dovana, brangiu pirkiniu. Ir net sugedus, žmonės neskuba jo išmesti.

"Žmonėms šie laikrodžiai buvo ir vis dar yra brangūs bei ypatingi, nes tai susiję su tam tikrais jų sentimentais ir prisiminimais. Jie norėtų juos išsaugoti ateities kartoms, todėl ir padovanojo juos muziejui. Turime vieną eksponatą laikrodį-žiedą, kuris mums liko tam tikra mįsle, nes dovanotojas norėjo išlikti anonimu", – pasakojo A.Jonikaitė.

Daugiausia klaipėdiečiai į muziejų atnešė rankinių laikrodžių, kai kurie jų netgi be apyrankės. Yra ir sieninių, ir žadintuvų, mechaninių ir elektroninių. Dalis jų veikiantys.

Muziejus dar priima laikrodžius iš miestiečių, kurie po keliasdešimties metų tikrai taps vertingi.

Klaipėdiečių dovanotų laikrodžių paroda "Laiko sentimentai" bus atidaryta šiandien 16.30 val. Laikrodžių muziejuje (Liepų g. 12).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių