Palangoje – aukščiausios klasės bliuzo atlikėjų duetas iš JAV

  • Teksto dydis:

Palangos „Ramybės“ kultūros centre (Vytauto g. 35) šeštadienį publikos laukia sprogstamai galingas muzikos derinys – garbinga Bostono bliuzo scenos dama Toni Lynn Washington kartu su amerikietiško ritmenbliuzo saksofono tradicijų tęsėju Saxu Gordonu iš Detroito.

Pagrindinis bei svarbiausias pasaulyje R&B saksofonininkas idealiai skamba su viena geriausių modernaus bliuzo dainininkių, nepaprastų galių balso savininke T.L.Washington, drauge sukurdami aukščiausios klasės soulo ir R&B duetą.

Bliuzo, R&B, džiazo dainininkė ir dainų autorė T.L.Washington šiemet švęs garbingą 80 metų jubiliejų! Ilgą ir legendomis apipintą scenos patirtį turinti atlikėja septynis kartus buvo nominuota „Blues Music Award“, o 1999 m. „Boston Blue s Festival“ pelnė apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus. Keturis dešimtmečius besitęsianti dainininkės karjera yra tiesiogiai susijusi su R&B istorija, apimanti turus ir pasirodymus su šio žanro muzikos gigantais Jackie Wilson, duetu „Sam&Dave“ bei kitais. Ši scenos deivė visuomet žavi didingu, emocingu bei jausmingu vokalu, perkeliančiu klausytojus į ypatingą ir dvasingą vietą, kuri, pasak „Boston Magazine“, „privers jus ištirpti“.

S.Gordonas yra vienas ryškiausių, niekam nuobodžiauti neleidžiančių saksofonininkų. Sukaupęs ilgametę patirtį ir pasižymėdamas neprilygstama energija, atlikėjas naujam gyvenimui prikelia bliuzą, jausmingas balades, soulo, svingo muziką, įpučia gyvybę Amerikos R&B tradicijoms. Nepaprastai drąsus, ekstremaliai ekspresyvus bei rokeriškas jo saksofonas dažnai balansuoja ties nuostabaus chaoso riba.

S.Gordonas yra tarp geidžiamiausių saksofonininkų įrašų studijose, klubuose ir koncertų salėse visame pasaulyje. Jį galima išgirsti daugiau nei šimte kompaktinių plokštelių kartu su klasikinio bliuzo, džiazo ir R&B stiliaus atlikėjais. Penkis solinius albumus išleidusio S.Gordono šlovės lentyną puošia daugybė bliuzo muzikos apdovanojimų.

Koncerto pradžia – 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių