Parodoje - keturiasdešimt uostamiesčio dailininkų kūrybos metų

  • Teksto dydis:

Penktadienį 16 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) parodų rūmuose (Didžioji vandens g. 2, Klaipėda) – istorinis įvykis. Čia atidaroma jubiliejinė Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus paroda „Keturiasdešimt kūrybos metų“.

Klaipėda – kūrybingų ir šviesių žmonių miestas, yra dažnai lepinama dailės parodomis. Tačiau penktadienį atidaroma paroda – ypatinga. Čia bus eksponuojami Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus narių – nuo vyriausio iki jauniausio – darbai.

Parodai skirtos visos KKKC parodų rūmų salės. Parodos lankytojai galės susipažinti ir ne tik su šiuolaikiniais klaipėdiškių dailės kūrėjų darbais ir bet ir pažvelgti į jų kūrybos kaitą laiko perspektyvoje – parodoje kiekvienas dailininkas eksponuos po tris darbus: ankstyvojo kūrybos laikotarpio ir nūdienos.
Tapyba, grafika, skulptūra, keramika, tekstilė – didžiulė visų vaizduojamosios ir taikomosios dailės rūšių ekspozicija sukurs išsamų keturių dešimtmečių Klaipėdos dailės vaizdą ir atskleis pajūrio regiono dailės ypatybes ir išskirtinumą.

Parodos tikslas – per individualią kiekvieno dailininko kūrybinę raidą, apžvelgti bendras LDS Klaipėdos skyriaus narių kūrybos tendencijas, motyvus, kaitą.
Vienu žodžiu – bus įdomu dar kartą susitikti su jau išėjusiais, aktyviai dirbančiais, susipažinti su kūrybinio tandemo naujokais ir pačiais geriausiais jų darbais.
Uostamiesčio gyventojams ir svečiams sudaroma unikali galimybė pamatyti istoriniais atspalviais žėrintį, keturiasdešimt metų kurtą, Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus kūrybinio gyvenimo paveikslą.

Tik faktai:

• Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius įkurtas 1973 metų vasario 27 dieną.
• Įkūrimo metu skyrius vienijo 11, šiandien – 123 profesionalius pajūrio krašto dailininkus.
• Skirtingais laikotarpiais LDS Klaipėdos skyriui vadovavo iškilūs menininkai:Violeta Skirgailaitė, Petras Balčius, Algis Kliševičius, Jonas Tatoris, Regimantas Midvikis, Mindaugas Petrulis, Algimantas Jusionis. 
• Šiandien Klaipėdos skyriaus pirmininkas - skulptorius Arūnas Sakalauskas.

Paroda veiks iki rugsėjo 1 dienos. 
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių