Pereiti į pagrindinį turinį

Paskutinė galimybė aplankyti parodą „Apgiedokime Prūsijos žūtį“ Klaipėdoje

2023-10-06 05:45
DMN inf.

Šį penktadienį 16 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje Klaipėdoje (Didžioji Vandens g. 2) vyks parodos „Apgiedokime Prūsijos žūtį“ uždarymo renginys.

Klaipėdos etnokultūros centro vaikų folkloro ansamblis „Kuršiukai“. Klaipėdos etnokultūros centro vaikų folkloro ansamblis „Kuršiukai“. Klaipėdos etnokultūros centro vaikų folkloro ansamblis „Kuršiukai“.

Čia ši Lietuvos, teatro, muzikos ir kino muziejaus parengta kilnojamoji ekspozicija svečiavosi nuo liepos 14 d., o toliau ji savo kelionę pratęs iškeliaudama į Šilutės Hugo Šojaus muziejų ir Dovilų etninės kultūros centrą.

Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui skirtos parodos pagrindas – Lietuvių folkloro teatro spektaklis „Apgiedokime Prūsijos žūtį“, kurio režisierius – Povilas Mataitis (libretas, pastatymas), dailininkė – Dalia Mataitienė (scenografija, kostiumai). Jo premjera įvyko 1989 m. liepos 15 d., minint Žalgirio mūšio 579-ąsias metines.

Parodos „Apgiedokime Prūsijos žūtį“ fragmentai Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje. / A. Grušelionienės nuotr.

Renginio metu skambės Mažosios Lietuvos dainos ir instrumentinė muzika, atliekama Klaipėdos etnokultūros centro vaikų folkloro ansamblio „Kuršiukai“ (vad. Gabija Kochanskaitė, Alvydas Vozgirdas). O projekto vadovė Janina Armonaitė ne tik atsakys į visus susirinkusiųjų klausimus apie parodą, bet ir pakvies į šeimoms skirtą paskutinį edukacinį (nemokamą) susitikimą uostamiestyje spalio 7 d. 12 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų