Patobulino „Albatrosų“ skyrimo tvarką

Debiutinius jūrinės kultūros „Albatroso“ apdovanojimus paskirsčiusi Jūrinės kultūros koordinacinė taryba pripažino, kad pirmas blynas buvo kiek prisvilęs.

Uždarame posėdyje būta aistrų, aiškinimosi, nesusipratimų. Teigiama, kad 2014 m. „Albatrosai“ paskirti nesigilinant į nominacijų esmę, neišklausius Jūrinės kultūros tarybos narių nuomonių apie vieną ar kitą nominaciją, jos atitikimą. Skirtingose kategorijose buvo pasirinkti du panašūs projektai.

2015 m. apdovanojimai bus skiriami pagal naują tvarką. Nuspręsta nekeisti nuostatų, nes šio proceso patvirtinimas miesto taryboje ilgai užtruktų.

Tačiau buvo patobulintas pats balsavimas dėl „Albatrosų“ skyrimo – atsiras iš pačios Jūrinės kultūros tarybos narių skiriami ekspertai, kurie detaliau analizuos apdovanojimų pasiūlymus, teiks savo išvadas.

Numatyta, kad jei pateikti pasiūlymai neatitiks nominacijų esmės, teikėjas juos galės pakeisti, o atsisakius tai daryti siūlymai nebus svarstomi.

„Albatroso“ apdovanojimai įteikiami už reikšmingiausius praėjusių kalendorinių metų jūrinės kultūros pasiekimus bei darbus.

Renkamas geriausias jūrinis socialinis ir jūrinis kultūrinis projektas, metų poelgis jūrinėje srityje, jūrinės grožinės, mokslinės literatūros leidinys, marinistinės žurnalistikos darbas arba kitas suformuotas siūlymas. Kasmet skiriami ne daugiau kaip trys apdovanojimai.

Kasmet kvietimas siūlyti pretendentus apdovanojimui gauti skelbiamas sausio mėnesio antroje pusėje. Apdovanojimai teikiami gegužės 20-ąją – per Europos jūros dieną prie paminklo „Albatrosas“ Smiltynėje, skirto žuvusiems jūrininkams ir negrįžusiems laivams atminti. Apdovanojimus teikia Klaipėdos miesto meras.

2014 m. iš 10 pasiūlytų projektų „Albatroso“ apdovanojimai įteikti trims. Geriausiu socialiniu projektu pripažintas Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos organizuojamas konkursas moksleiviams „Jūrų keliais“.

Geriausiu jūriniu kultūriniu projektu pripažintas Lietuvos jūrų muziejaus pristatymas moksleiviams „Mano jūra – tolima ir artima“. Geriausiu grožinės, mokslinės literatūros kūriniu paskelbtas Žydrūno Naujoko ir Adelės Žičkuvienės bendras leidinys „Laiškai iš jūros“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių