Poezijos pavasario paukštė atplasnojo į pajūrį

  • Teksto dydis:

Poezijos pavasario paukštė ir šiemet neaplenks Klaipėdos, kaip pranešė Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Juozas Šikšnelis.

Apie jos atvykimą į miestą paskelbs "Poezijos pavasario" šaukliai: poezijos skaitymai vaikams, kurie vyks gegužės 22 dieną 11 val. Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos (Herkaus Manto g. 25) Gerlacho palėpėje.

Eilėraščius vaikams skaitys poetai Jonas Jakštaitis (Tauragė), Sigitas Poškus (Klaipėda) bei "Vaikystės sodo" Pajūrio sodelio tėvai ir pedagogai.

Gegužės 26 dieną 15 val. I. Simonaitytės bibliotekos mažajame  kiemelyje – poezijos popietėje Eilės liejasi laisvai  savo kūrybą skaitys visi kuriantys ir norintys ja dalintis su kitais.

Gegužės 28 dieną 17 val. Skulptūrų parke – renginys „Išėjusiems“. Eiles deklamuos ir jauni pradedantys poetai, ir poezijos duonos ragavę kūrėjai, vietiniai ir atvykę iš kitur, kaip antai iš Tauragės atkeliavęs poetas ir fotomenininkas Sigitas Kancevyčius.

Gegužės 30 dieną 16 val. I. Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje sulauksime svečio. Šį kartą viešės baltarusių poetas ir bardas Andrejus Chadarovičius. Jo  kūrybos vakarą  moderuos poetas ir vertėjas Gintaras Grajauskas.

Jau tampa tradicija Poezijos pavasario metu atidengti atminimo lentas ant pastatų susijusių su čia gyvenusiais ar dirbusiais kūrėjais. Praėjusiais metais buvo atidengta atminimo lenta poetui  Henrikui Radauskui ant Klaipėdos centrinio pašto pastato, šiemet gegužės 31 dieną 12 val. atminimo lenta bus atidengta poetui Saliui Šemeriui ant viešbučio „Navalis“ pastato sienos (HerkausManto g. 23), o  keturvėjiški skaitymai vyks viešbučio hole. Renginį moderuos literatūros kritikas Marijus Šidlauskas.

Tą pačią dieną 16 val. I. Simonaitytės bibliotekos mažajame kiemelyje Baigiamasis vakaras, kuriame be miesto ir krašto poetų dalyvaus gausus būrys svečių, kaip antai: Jonas Liniauskas, Vytautas Stulpinas, vertėjas Vytautas Dekšnys, Oleg Kosarev (Ukraina), Marius Burokas, Peter Sir (Airija), Zita Gaižauskaitė,  Nijolė Daujotytė.

Poezijos pavasario skaitymuose laukiami visi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių