Pereiti į pagrindinį turinį

Populiariausi panevėžiečių spektakliai – pajūrio žiūrovams

2014-08-22 08:26
DMN inf.
Scena iš spektaklio „Laisvi drugeliai“.
Scena iš spektaklio „Laisvi drugeliai“. / Panevėžio J.Miltinio dramos teatro archyvo nuotr.

Valstybinis Juozo Miltinio dramos teatras iš Panevėžio, tęsdamas ilgametę tradiciją, šiomis dienomis atvyksta gastrolių į pajūrį. Palangoje ir Klaipėdoje jis pakvies į tris žiūrovų palankiausiai vertinamus savo spektaklius.

Vaidina ir dainuoja Mantas

J.Miltinio dramos teatro 2012 m. pastatyta ir didžiausio populiarumo sulaukusi L.Gershe pjesė „Laisvi drugeliai“ – jaunatviškas spektaklis, kuriame pagrindinį Donaldo Beikerio vaidmenį atlieka Mantas Jankavičius, J.Miltinio dramos teatre debiutavęs kaip scenos aktorius.
Spektaklyje skamba gyva muzika ir Manto atliekamos dainos.

Tai jautrus pasakojimas apie jauno ir talentingo žmogaus siekį būti savarankiškam, pripažintam, mylimam. Meilė ir atsakomybė už kitą žmogų, ypač jei jis – ne toks, kaip visi, – svarbiausios spektaklio temos. Juk meilė – „tai dozė beprotybės, tai šėlsmas, katastrofa, bet kartu ir didžiulė Dievo dovana“, – teigė spektaklyje ponią Florans Beiker vaidinanti aktorė, Auksinio scenos kryžiaus laureatė Asta Preidytė. 

Kur (ar) pradingo žmona

Neįtikėtina, intriguojanti, meistriškai parašyta ir elegantiškai pasakojama istorija apie dingusią žmoną – R.Thomas pjesėje „Vyras spąstuose“. Tai naujausias panevėžiečių pastatymas, kurio premjera parodyta šiemet birželį.

Intriga užsimezga išsyk, kai vyras pareiškia, kad dingo jo jauna žmona. Tačiau, kai ji netikėtai atsiranda, vyras bando įtikinti, kad tai – ne jo žmona. Situacija komplikuojasi, įtampa auga, siužetas nuvingiuoja vis painesniais labirintais...

„Sunku būtų rasti kitą tokią pjesę, kurioje įvykiai taip įelektrintų žiūrovus ir neleistų atslūgti emocijoms iki spektaklio pabaigos“, – tvirtino abu šiuos spektaklius pastatęs žinomas aktorius ir režisierius Dainius Kazlauskas, daugeliui pažįstamas kaip vienas iš monospektaklio „Urvinis žmogus“ aktorių, už šį nepakartojamą vaidmenį pelnęs Auksinį scenos kryžių.

Skirtas visai šeimai

Visai šeimai skirta romantinė drama „Anė iš Žaliastogių“ J.Miltinio dramos teatre 2012 m. pastatyta pagal kanadiečių rašytojos L.M.Montgomery (1874–1942) bestselerį. Režisierius – Antanas Gluskinas, už teatrą vaikams apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi.  

Tai jaudinantis pasakojimas apie našlaitę „morkų spalvos plaukais“, kurios niekas nenorėjo įvaikinti, nes ji – ne berniukas. Anės istorija – apie vaiko vaizduotės jėgą, savo vietos pasaulyje ieškojimą, pirmąją meilę, pasiaukojimą dėl artimų žmonių.

Markas Tvenas žavų ir mielą Anės paveikslą prilygino Alisai Stebuklų šalyje. O švedų rašytoja Astrida Lindgren augo skaitydama ir žaisdama Anės istorijas. Veikiausiai dėl to tarp Anės ir Pepės Ilgakojinės esama išorinės ir vidinės giminystės.

Panevėžio J.Miltinio dramos teatro gastrolės
„Anė iš Žaliastogių“ (2 dalių romantinė drama, rež. A.Gluskinas) – rugpjūčio 23 d. 19 val. Palangos senojoje gimnazijoje (Jūratės g. 13).

R.Thomas „Vyras spąstuose“ (2 dalių neįtikėtina istorija, rež. D.Kazlauskas) – rugpjūčio 26, 27 d. 19 val. Palangos senojoje gimnazijoje (Jūratės g. 13) ir rugpjūčio 24 d. 18 val. Klaipėdos žvejų rūmuose (Taikos pr. 70).
L.Gershe „Laisvi drugeliai“ (2 dalių pjesė, rež. D.Kazlauskas) – rugpjūčio 25, 26 d. 18.30 val. Klaipėdos muzikiniame teatre (Danės g.19).

Bilietus platina „Bilietai.lt“, taikomos nuolaidos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų