Rusijos humoro žvaigždė J.Stepanenko: tarp mūsų, mergaičių...

Nuotaikingą programą „Tarp mūsų, mergaičių“ į Klaipėdą kitą savaitę atveš Rusijos humoro žvaigždė Jelena Stepanenko – „Krivoje zerkalo” ir kitų populiariausių rusų humoro laidų dalyvė, kurianti begales įvairiausių personažų.

Ją atpažįsta ir myli ne tik Rusijoje, bet ir užsienyje. Rusijos nusipelniusi artistė neseniai scenoje šventė garbingą jubiliejų. Paklausta, ar jaudinasi prieš pasirodymus, ji atsakė: „Visaip būna. Iš pradžių, kai tik tapau žinoma, labai jaudindavausi. Taip įpratau koncertuoti su Ženia (artistės vyras Jevgenijus Petrosianas, žymus Rusijos humoristas, rašytojas, laidų vedėjas – aut. past.) – tada man ir į galvą neateidavo bijoti, nes jis darė viską, aš tik vaidinau sceneles, kažkokį numerį parodydavau ir bėgdavau į užkulisius gerti arbatos.

O kai prasidėjo mano soliniai koncertai, prieš juos sėdėdavau grimerinėje ir drebėdavau – kas bus, jei staiga dings balsas ar tekstą užmiršiu?.. Bet prieš pat išeinant į sceną visą šį siaubą kaip ranka nuimdavo. Ir taip man yra nuolat. Kai stovi prie starto linijos, jau skamba muzika, tave kone sprogdina emocijos, kurias tu tuojau pažersi į salę, – tu jau pats veržiesi į priekį, kitaip sprogsi. Kai žengiu pirmąjį žingsnį į sceną, aš jau ant vienos bangos su publika. Manyje pasireiškia kažkokia galinga energetika, kuri pripildo visą erdvę aplinkui, ir žiūrovai pradeda šaukti man „Valio!“

Ženia juokiasi: „Kai mes buvome Izraelyje, ten tau irgi šaukė „Valio!“. Tu dar nieko nepadarei, o jie jau šaukia „Valio!“. Kas per „Valio!“? Iš kur tai atsirado? Pati nežinau. Tas „Valio!“ man, žinoma, malonus, bet paskui gi jį reikia užsidirbti.“

O kuo geras populiarumas? Artistė juokiasi: „Tuo, kad nuo pat pradžių tau publika jaučia pasitikėjimą. Bet labai svarbu jo nenuvilti. Po visų šių „Valio!“ tu tiesiog privalai publikai patvirtinti, kad ji dėl tavęs neapsiriko. Mūsų profesija – labai sudėtinga: mes turime būti suprasti kiekvieno žmogaus – nuo profesoriaus iki kiemsargio.

Todėl kai pasirodai prieš daugiatūkstantinę salę žiūrovų, tu jau neturi teisės dirbti kokiai nors vienai grupei žmonių, reikia dirbti visiems, kurie atėjo į tavo koncertą. O kad turėtumei pasisekimą tokioje salėje, būtinas pats įvairiausias repertuaras. Kartu labai svarbu tikėti sėkme.

Be to nevalia eiti į sceną. Ir jeigu, neduok Dieve, tu netenki sėkmės, kaltinti dėl to publiką būtų kvaila. Tai reiškia, kad tu kažko nesupranti savyje. Mūsų sėkmės ir nesėkmės priežastys – visada glūdi tik mumyse. Jeigu artistas neskirs savo sėkmės nuo nesėkmės, jis bus neadekvatus artistas. Aš vis dėlto sėkmę nuo nesėkmės visuomet atskiriu“.

O jūsų sceniniame kūrybiniame gyvenime, kuris trunka štai jau 37-i metai, buvo nesėkmių?

„Ypatingų nesėkmių, na, kad jau visai katastrofa, ko gero, mano gyvenime nebuvo. To mūsų žanro artistams neturėtų būti. Žmonės, turintys humoro jausmą, moka nesėkmių išvengti, o jeigu jų vis dėlto pasitaiko, mes stengiamės paversti jas juoku. Turbūt žinote, kad baimę įveikia juokas? Tai ta pati istorija. O humoro jausmą žmonės arba turi, arba ne. Manęs dažnai klausia, kaip atskiriu, ar turi jis humoro jausmą. Kartais nebūna paprasta. Pavyzdžiui, jūs žinote, kodėl penki bijo šešių? – Todėl, kad šeši suėdė aštuonis! – Štai jūs juokiatės! Tai paprasčiausias testas, ar turi žmogus humoro jausmą. O kas nesijuokia, tie tikriausiai dėl humoro turi kai kokių problemų... Man atrodo, kad humoro jausmą turi tie, kurie moka pažvelgti į save iš šalies“, – mano J.Stepanenko.

Jūsų ryški išvaizda, sklidina nepaprasto jaunystės ir džiaugsmo pojūčio, yra sveiko gyvenimo būdo ar gerų genų išraiška?

„Visų pirma, dėkoju už tokį mano išvaizdos įvertinimą. Antra, gal taip yra todėl, kad aš priimu šį pasaulį su džiaugsmu. Gyvenu jausdama džiaugsmą vien dėl to, kad gyvenu. Aš priimu šį pasaulį su džiaugsmu, kuris, matyt, atsispindi mano veide. Mano natūra – pozityvaus žmogaus, mėgstu bendrauti su žmonėmis, artimais man tokia pat pozityvia pasaulėjauta. Tokie, manau, ir mano žiūrovai, kuriais aš visada džiaugiuosi ir kuriems esu dėkinga“, – šiltai kalbėjo artistė.

Seniai nebuvusi Lietuvoje J.Stepanenko gegužės 6 d. 19 val. pasirodys Klaipėdos žvejų rūmuose, kur pristatys įvairiapusę programą. Ją ji pati apibūdino keliais žodžiais: „Tarp mūsų, mergaičių, bet vaikinams taip pat bus įdomu”.
Renginys vyks rusų kalba. Bilietai parduodami Žvejų rūmų ir „Bilietai.lt“ kasose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

super

super portretas
Tokių talentingų ir gyvybingų "senienų" ir tokio užkrečiamo optimizmo tik palinkėčiau visai mūsų kultūrai. Viešnios pasirodymas buvo nuostabus. Profesionalus, įkvepiantis džiaugtis gyvenimu ir mokėti pasijuokti ne tik iš jo netobulumo, bet ir iš savęs. Aukščiausio lygio scenos profesionalė! Ir žmonės tiki jos talentu, nes salė buvo pilna, o po koncerto publika išėjo švytinčiais veidais. Argi tai ne menininko laimėjimas?! Didelis ačiū šių gastrolių organizatoriams!

...

... portretas
Senienas į muziejų o ne ant scenos...

taip

taip portretas
Graži moteris.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių