Savaitgalį Klaipėdoje vyks jubiliejinė „Senamiesčio moliūgų šventė“

  • Teksto dydis:

Gražia Klaipėdos rudens tradicija tapusi „Senamiesčio moliūgų šventė“ paskutinį spalio savaitgalį vėl kvies visus klaipėdiečius ir miesto svečius į Teatro aikštę pasimėgauti įvairiomis pramogomis ir meniniais pasirodymais. Pasak renginio organizatorių, šiemet dešimtmetį mininčios šventės jubiliejinė programa išsiskirs ypatingais akcentais.

Išskirtinė programa visai šeimai

Spalio 26–27 d. Teatro aikštėje vyks jau dešimtoji jubiliejinė „Senamiesčio moliūgų šventė“. Visą savaitgalį Teatro aikštėje vyksiantis renginys startuos spalio 26 d. 12 val. Abi šventės dienas aikštėje šurmuliuos tradicinė mugė, veiks moliūgų skaptavimo dirbtuvės, o mažieji renginio dalyviai galės mėgautis piešimo ant veidų ir kitomis smagiomis veiklomis.

Pasak renginio organizatorių, šiemet į Teatro aikštę sugrįš ir atsinaujinęs didžiausias aikštės šviečiantis moliūgas, kurio skersmuo siekia net 2 m.

Abi renginio dienas „Senamiesčio moliūgų šventėje“ vyks ir nuotaikingos orientavimosi varžybos visai šeimai (šeštadienį varžybos vyks nuo 17.30 iki 19 val., sekmadienį – nuo 14 iki 16 val.). Visi norintys registruotis nemokamoms orientacinėms varžyboms gali tai padaryti „Senamiesčio moliūgų šventės“ puslapyje užpildę registracijos formą.

Organizatorių nuotr.

Konkurso prizininkams – solidūs prizai

Kaip ir kasmet renginio metu vis norintys turės galimybę sudalyvauti tradiciniame „Moliūgų moliūgo“ konkurse. Pasak organizatorių, visi norintys dalyvauti konkurse jau išskaptuotus moliūgus gali atnešti į renginio vietą arba sukurti savo išskirtinį moliūgą Teatro aikštėje veiksiančiose dirbtuvėse.

Dalyvių registracija „Moliūgų moliūgo“ konkursui startuos spalio 26 d. 14 val. ir finišuos tą pačią dieną 19 val. vakaro.

Šiemet iš viso bus apdovanoti mažiausiai 30 konkurso dalyvių. Jų laukia vertingi renginio rėmėjų prizai, kurių vertė bendrai šiemet sieks net 3 tūkst. eurų. Pagrindinis šių metų „Moliūgų moliūgo“ konkurso prizas – planšetinis kompiuteris ir nešiojama garso kolonėlė. Specialūs prizai ir apdovanojimai laukia ir mažiausiųjų konkurso dalyvių. 

Renginio organizatoriai primena, kad „Moliūgų moliūgo“ konkurse gali dalyvauti ne tik pavieniai asmenys ar šeimos, bet ir mokyklos, įvairios įmonės ar kitos organizacijos.

Meniniai pasirodymai ir diskoteka po atviru dangumi

Jubiliejinės „Senamiesčio moliūgų šventės“ metu dalyvių taip pat laukia išskirtiniai muzikiniai-meniniai pasirodymai. Pirmąją „Senamiesčio moliūgų šventės“ dieną savo pasirodymus surengs YAMAHA muzikos mokyklos mokiniai ir šokių studija „Akredus“. Antrąją renginio dieną (spalio 27 d.) muzikiniais pasirodymais susirinkusius Teatro aikštėje džiugins DJ mokyklos NAP LT nariai.

Renginio metu publikai bus pristatytas ir paslaptingas interaktyvus pasirodymas „Rubino vaikai“, o abiejų dienų šventines programas užbaigs siautulinga diskoteka po atviru dangumi, kurią ves DJ Rojaus angelai.

Organizatorių nuotr.

Džiaugiasi, jog šventės tradicija plečiasi

Pasak renginio organizatorių, itin džiugu, jog „Senamiesčio moliūgų šventės“ Klaipėdoje pradėta tradicija plečiasi ir atranda naujas erdves.

„Šiemet šventė mini savo 10 metų jubiliejų. Jos tikslas visuomet buvo ne tik rudens šventėms papuošti ir jaukiai apšviesti mūsų senamiestį, bet ir suburti klaipėdiečius šeimyniškom veiklom. Todėl jubiliejinė šventės programa šiemet puikiai subalansuota visai šeimai.

Taip pat labai džiugu, kad kasmet moliūgų šventės tradicija Klaipėdoje plečiasi ir atranda naujas teritorijas. Jau antrus metus renginį „Moliūgų pieva“ savo prieigose organizuoja Klaipėdos kultūros centras „Žvejų rūmai“. Smagu, kad šio renginio stipriausi dalyviai savaitgalį atkeliaus ir į Teatro aikštę bei toliau džiugins klaipėdiečius ir miesto svečius“, – teigė renginio organizatoriai.

Visose „Senamiesčio moliūgų šventės“ atrakcijoje ir veiklose dalyviai galės dalyvauti nemokamai.

Detalesnę informaciją apie „Senamiesčio moliūgų šventės“ programą galite rasti ČIA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių