Scenoje ošė „Vėjas gluosniuose“

Kurmis, Žiurkinas, Barsukas ir Rupūžius bei kiti vandens ir žemės padarėliai, vilkintys Edvardo VII laikų angliško stiliaus apdarus, laigė po Klaipėdos dramos teatro sceną, vis sukeldami žiūrovų juoką, plojimus ar susižavėjimo šūksnius.

Visi šie personažai – naujo spektaklio "Vėjas gluosniuose" herojai, kurie savo vaidmenimis jau per pirmąjį pasirodymą užbūrė ne tik vaikus, bet ir jų tėvelius.

Po premjeros buvo akivaizdu, kad abejingų šis spektaklis nepaliko. Pjesė pastatyta pagal Kennetho Grahame‘o (1859–1932) knygą "Vėjas gluosniuose". Jos personažai jau seniai tapo savotišku Senosios Anglijos simboliu. Ši knyga pirmą pasirodė daugiau nei prieš 100 metų. Ir nors ji skirta vaikams, jų tėvai irgi mielai ją skaito, nes paupio gyventojų herojuose atpažįsta švelnią "suaugusiųjų pasaulio" parodiją.

"Vėjas gluosniuose" paliko ne menkesnį pėdsaką Vakarų kultūroje nei visiems žinoma pasaka "Alisa Stebuklų šalyje". Pagal "Vėjas gluosniuose" pasaulyje sukurta daugybė vaidybinių ir animacinių filmų, miuziklų, spektaklių. "Vėjas gluosniuose" sekmadienį suošė ir Klaipėdos dramos teatro scenoje, kur sukėlė didžiulį ažiotažą.

"Nuostabus spektaklis, linksmas, žaismingas ir gyvas. Puiki scenografija, gera muzika, žavūs rūbai, nuostabūs aktoriai. Išeiname pakrautos teigiama energija. Labai aukšto lygio darbas, kurį verta pažiūrėti ne tik vaikams. Džiugu, kad Klaipėdoje pastatyta tokia gera pjesė", – po premjeros susižavėjimo neslėpė klaipėdietė Viktorija, kuri į teatrą atėjo su šešiamete dukra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių