Antikorupcijos komisijai – kritika dėl neveiksnumo ir narių skaidrumo

Šią savaitę vykusio Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdžio metu Antikorupcijos komisija sulaukė kritikos strėlių dėl neveiksnumo ir siūlomų naujų narių skaidrumo. Nuskambėjo ir siūlymai iš esmės pertvarkyti komisiją bei siekti, kad komisijoje dirbantys asmenys būtų tikrinamų specialiųjų tarnybų.

Siekė atnaujinti sudėtį

Neseniai vykusio miesto tarybos posėdžio metu politikams buvo siūloma pritarti savivaldybės tarybos antikorupcijos komisijos sudėties pokyčiams.

Klaipėdos savivaldybės tarybos sekretorius Modestas Vitkus paaiškino, kad komisijos sudėtį siekiama atnaujinti pasibaigus anksčiau jai priklausiusių seniūnaičių įgaliojimams ir yra išrinkti bei išplėstinės seniūnaičių sueigos deleguoti nauji atstovai.

Į Antikorupcijos komisijos sudėtį buvo siūloma įtraukti Senamiesčio seniūnaitį Renaldą Kulikauską, Klaipėdos vandens seniūnaitę Viliją Malakauskienę, Politechnikos seniūnaitį Tomą Meškinį, Berželio seniūnaitę Audronę Zalumskienę.

Domėjosi nuveiktais darbais

Vis dėlto, siūlomos permainos nebuvo palaimintos.

Politikas Saulius Budinas domėjosi, ką ši komisija spėjo nuveikti per jau beveik metus trunkantį darbo laiką. Paaiškėjo, kad nuveiktų darbų sąrašas nėra ypač ilgas.

Komisijos pirmininkas Rimantas Didžiokas paaiškino, kad komisija buvo susirinkusi į pirmąjį posėdį, kurio metu patvirtinti komisijos veiklos nuostatai, sudarė darbo grupę, kuri parengs naują veiklos programą.

„Darbo grupė dirba savo darbą ir laukiame kol bus patvirtinta galutinė komisijos sudėtis. Aš manau, kad mes tęsime darbą toliau“, – aiškino R.Didžiokas.

Įsibėgėjant diskusijai dėl šios komisijos tarybos narė Alina Velykienė, kuri ir pati yra šios komisijos narė rėžė, kad jai tenka tik apgailestauti dėl to, kaip dirba ši komisija.

„Paaiškėjus įvairių savivaldybės įmonių skandalams, mes negavome jokios informacijos. Mes, kaip Antikorupcijos komisija, net nereaguojame niekaip. Šiai dienai man kyla klausimas, ar Antikorupcijos komisijos pirmininkas yra įgalus vykdyti pareigas“, – teigė politikė.

Tarybos narys Edmundas Kvederis taip pat pastebėjo, kad reikėtų įvertinti, ar tikrai nedideli komisijos sudėties pokyčiai turės įtakos efektyviam darbui, ar būtina iš esmės pertvarkyti šios komisijos veiklą.

Kelia nepasitikėjimą

A.Velykienė taip pat atskleidė turinti abejonių dėl kai kurių deleguojamų naujų narių, tačiau jų pavardžių neįvardijo.

„Kai kurie asmenys turėjo problemų dėl dokumentų klastojimo ir tuos faktus aš iš tikrųjų turiu“, – rėžė politikė.

A.Velykienė taip pat pastebėjo, jog galbūt Antikorupcijos komisijos veikloje dalyvaujantys asmenys turėtų būti tikrinami tam tikrų tarnybų ir būtų patvirtinamas jų skaidrumas.

„Man nekyla ranka balsuoti už asmenis, kuriais aš nepasitikiu“, – teigė tarybos narė.

Siūlymą Antikorupcijos komisijoje leisti dirbti tik nepriekaištingos reputacijos asmenims palaikė ir politikė Nina Puteikienė.

Pasibaigus diskusijai, kaip minėta, siūlomiems komisijos sudėties pokyčiams nebuvo pritarta – už balsavo 14, prieš 12, o susilaikė 3 tarybos nariai.

Permainos Etikos komisijoje

To pačio posėdžio metu buvo siūlomi ir savivaldybės tarybos etikos komisijos sudėties pokyčiai.

Anot E.Vitkaus, šios komisijos siekta atnaujinti dėl tų pačių priežasčių – po seniūnaičių rinkimų sulaukta naujų išplėstinės seniūnaičių sueigos siūlymų.

Etikos komisijos sudėtis pakeista tik vienu nariu – anksčiau joje dirbusio Vytauto Lupeikos vietą užims Sulupės seniūnaitis Saulius Liekis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS

ALGIRDAS portretas
JANUSONI IMTI UŽ PIMPALO!!!

Jo

Jo portretas
tik velikienei ir kalbėti

Grupė draugų

Grupė draugų portretas
yra toks romanas, verta paskaityti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių