Apdovanojimas Raudonojo Kryžiaus savanoriams Klaipėdoje – už pagalbą ukrainiečiams

  • Teksto dydis:

Apdovanojimą už metų darbą šiemet siūloma skirti Lietuvos Raudonojo Kryžiaus (LRK) Klaipėdos skyriui. Šiam siūlymui dar turės pritarti uostamiesčio savivaldybės tarybos kolegija, posėdžiausianti vasario 10 d.

Siūlymą pateikė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, kurio teigimu, aplinkybės ir sąlygos, kurios lėmė šių metų pretendentą apdovanojimui, yra išskirtinės.

"Man didelė garbė ir džiaugsmas šiam apdovanojimui teikti organizaciją, kuri nuo praėjusių metų vasario 24 dienos – to laiko, kai dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje pasaulis pasikeitė neatpažįstamai, buvo priešakinėse karščiausių iššūkių linijose, čia, Klaipėdoje. Šios organizacijos darbuotojai, Raudonojo Kryžiaus savanoriai, buvo atviri visiems iššūkiams. Jie niekada nenuvylė, buvo, yra su mumis ir, tikiu, bus ateityje, – sakė V. Grubliauskas.

LRK Klaipėdos padalinys vienija per 1 140 savanorių ir 14 darbuotojų. Jis 2022 m. iniciatyviai veikė ir tebeveikia teikiant pagalbą iš Ukrainos pasitraukusiems asmenims Klaipėdoje.

Praėjusiais metais Klaipėdoje buvo įkurtas ir 2,5 mėn. veikė Ukrainos karo pabėgėlių registracijos centras. Šiame centre apsilankė 8 827 ukrainiečiai, 255 iš jų buvo pasiūlyta trumpalaikio apgyvendinimo galimybė.

Organizacija buvo pagrindinis tarpininkas ir informacijos teikėjas tarp savivaldybės, valstybinių institucijų ir ukrainiečių karo pabėgėlių, organizacijos savanoriai konsultavo ir tarpininkavo rengiant būtinus pateikti dokumentus institucijoms.

Taip pat organizacijos savanoriai pernai karo pabėgėlius mokė lietuvių kalbos, dalijo higienos paketus, dalyvavo mokyklinių prekių bei miegmaišių rinkimo akcijose, teikė psichologinę paramą.

Be jau minėtos pagalbos teikimo Ukrainos karo pabėgėliams, organizacija nuolat Klaipėdoje vykdo šešias pagalbos gyventojams teikimo programas.

Praėjusiais metais išaugo susidomėjimas "Pirmosios pagalbos" kursais. 17 apmokytų savanorių pravedė šiuos mokymus 2 075 klaipėdiečiams.

Į šiuos kursus vis dar registruojasi įvairios uostamiesčio bendruomenės, kai kurios – po kelis kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių