Pereiti į pagrindinį turinį

Apdovanojo: įvertino geriausius uostamiesčio sportininkus

2022-02-04 20:46

Penktadienio vakarą „Švyturio“ arenoje įvyko veikiausiai svarbiausias uostamiesčio sportininkų renginys „Klaipėdos sporto apdovanojimai 2021“. Iš bronzos ir granito išlietomis menininko Alfonso Lekavičiaus skulptūrėlėmis buvo tituluoti geriausių rezultatų 2021-aisiais pasiekę uostamiesčio sportininkai.

 Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė
Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė / FIVB nuotr.

Įteikė 16 apdovanojimų

Jau antrus metus planus sujaukusi pandemija privertė atsisakyti gausaus svečių būrio, todėl gyvame susitikime dalyvavo tik kviestiniai svečiai, visi kiti renginį galėjo stebėti internete.

Susirinkusiuosius gyvai ir prie ekranų šventiškai pasveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Neprarandame vilties ir sportuojame tam, kad ta viltis būtų stipresnė. Praėjusiais metais, kaip ir prieš tai buvusiais, kovojant savo rungtyje reikėjo kovoti ir su nematomu virusu, priešininku, kuris visada buvo šalia. Kiekviena pergalė buvo pergalė ir prieš jį. Labai tikiu, kad jau 2023-aisiais, minint Klaipėdos krašto prijungimo šimtmetį, ši arena bus pilna tų, kuriems ši šventė svarbi. Linkiu nepamiršti vienos paprastos, bet labai svarbios taisyklės: apdovanojimas, net ir už pačius didžiausius pasiekimus, yra didis ir garbingas įvertinimas. Dar didesnis tai yra tikėjimo jumis ženklas, tikėjimo jūsų galimybėmis ir ateityje garsinti Klaipėdos miesto vardą“, – linkėjo meras.

Iš viso buvo net 16 nominacijų.

Įsirašė į istoriją

Pirmoji nominacija – „Metų jaunasis talentas“, apdovanojimas atiteko šokėjui, Pasaulio jaunių dešimties šokių vicečempionui Kiprui Kūrai.

„Metų sporto meistru“ tapo pasaulio veteranų sunkiosios atletikos čempionas Albinas Nausėda.

Nominaciją už nuopelnus neįgaliųjų sportui laimėjo Klaipėdos mokyklos „Medeinės“ mokytoja Olesia Matulevičienė.

Apdovanojimą „Už viso gyvenimo nuopelnus Klaipėdos miesto sportui“ uostamiesčio meras įteikė Klaipėdos „Žuvėdros“ šokėjų kolektyvo ilgametei trenerei ir vadovei Onai Skaistutei Idzelevičienei.

„Metų sporto renginio“ apdovanojimą atsiėmė „Judrioji mugė“ – nuolat augantis Klaipėdos sporto ir užimtumo būrelių renginys šeimoms, 2021-aiais pritraukęs per 5 tūkst. vaikų ir jų tėvelių. Pernai renginys buvo organizuotas jau aštuntus metus iš eilės.

Nominaciją „Metų iniciatyva – iššūkis“ laimėjo „Pasaulio salės futbolo čempionatas 2021“, pernai rugsėjį įvykęs Klaipėdoje.

„2021 metų moterų komanda“ buvo išrinkta Klaipėdos pliažo tinklinio klubo komanda, jos narės Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė.

„2021 metų vyrų komandos“ apdovanojimą laimėjo Klaipėdos rankinio klubas „Dragūnas“ – 2021-iaisis iškovojęs Baltijos rankinio lygos čempionų titulą.

„Metų pergale“ tapo tenisininkas Edas Butvilas, nugalėtojo trofėjų laimėjęs prestižiniame Vimbldono jaunių teniso dvejetų turnyre.

Nominaciją „Metų sporto proveržis“ laimėjo klaipėdietis Laisvydas Kancius, kuris 2021-aisiais dalyvavo Dakaro ralyje ir iškovojo 7-ąją vietą.

Laimėjo tris kartus

„Metų trenere“ tapo Diana Mačiūtė – „Kyokushin“ karatė trenerė. Jos treniruojami karatistai pernai dalyvavo trijuose Europos čempionatuose, kuriuose iškovojo net 11 medalių.

„Metų trenerio“ apdovanojimą laimėjo Artūras Ševelkovas – graikų-romėnų imtynių treneris, treniravęs Europos ir pasaulio čempionato dalyvius bei Tokijo olimpinių žaidynių sunkiasvorių dešimtos vietos laimėtoją Mantą Knystautą.

„Mylimiausiu metų sportininku“ tapo kovotojas, motyvatorius, Klaipėdos sporto klubo „K-1 Akademija“ įkūrėjas Vadim Chromych.

„Mylimiausios metų sportininkės“ titulas atiteko D. Mačiūtei.

„Geriausia neolimpinių sporto šakų sportininke“ tapo taip pat karatė trenerė D. Mačiūtė. Ji vakaro metu pelnė net tris apdovanojimus.

„Geriausiu olimpinių sporto šakų sportininku“ tapo imtynininkas M. Knystautas.

Renginį organizavo Klaipėdos miesto Lengvosios atletikos mokykla ir Klaipėdos miesto savivaldybė.

Pertraukų metų svečius džiugino muzikos grupė „Sisters on wire“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų