Apdovanoti geriausi šalies kriminalistai: metų sekle tapo Klaipėdos pareigūnė

  • Teksto dydis:

Kasmet, minint Kriminalinės policijos dieną, vyksta konkursas „Metų seklys“ – šiemet, antrus metus iš eilės, pirmosios vietos laureatais tapo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (toliau – Klaipėdos AVPK KPONTV) pareigūnai, kurie kartu su Imuniteto valdybos kolegomis atliko keletą sudėtingų, daugiaepizodinių tyrimų dėl organizuotos nusikalstamos grupuotės narių ir kitų asmenų įvykdytų rezonansinių nusikalstamų veikų.

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informuoja, kad policijos pareigūnai, tirdami bylą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, jau pradiniame ikiteisminio tyrimo etape gavo duomenų, kad dėl galimai neteisėtų tam tikrų asmenų veiksmų ateityje už šio nusikaltimo padarymą bus nuteistas nekaltas asmuo.

Iš Klaipėdos AVPK KPONTV, Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų buvo sudaryta tyrimo grupė. Taip pat glaudžiai bendradarbiauta su Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais. Nuoseklus ir profesionalus tyrimo grupės pareigūnų darbas lėmė, kad ikiteisminis tyrimas, pradėtas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, išaugo į didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl teisėsaugos darbuotojų padarytų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų. Bylos įrodymų klastojimas, fiktyvūs liudytojai, korupcija rankas susitepę advokatai, sudėtingos aukšto rango teisėjų papirkinėjimo schemos – tik dalis iššūkių, su kuriais teko susidurti tyrimo grupės pareigūnams. Keletas tyrimų dėl kai kurių nusikalstamų veikų tęsiami iki šiol.

Geriausiu „Metų sekliu“ trečią kartą konkurso istorijoje buvo pripažinta moteris pareigūnė. Garbingas 2020 metų geriausio „Metų seklio“ titulas ir simbolinė Šerloko Holmso pypkė atiteko Rasai Bružienei, Klaipėdos AVPK KPONTV 4-ojo skyriaus viršininkei.

Antrąją vietą „Metų seklio“ konkurse šiemet iškovojo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Trečiosios vietos laureatais tapo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maestro

Maestro portretas
Šaunu, kad turime kuo pasidžiaugti. Leiskite nominantei atidengti "Seklio" skulptūrą, kai jau situacija leis. Būtų gražu.

Garbe

Garbe portretas
Ant sažiningu žmoniu laikosi Lietuva

Mindik

Mindik portretas
Metu ozys
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių