Apklausa dėl Girulių miško bus tęsiama: nuomonę pareikšti spėjo ne visi

Klaipėdos savivaldybė dar 10 dienų ketina pratęsti gyventojų apklausą "Ar pritariate, kad Melnragės–Girulių miške būtų plečiamas Pauosčio geležinkelio kelynas?" To esą prireikė, nes savo nuomonę spėjo pareikšti ne visi norintieji.

Balsavo labai vangiai

Nuo spalio 5 iki 31 dienos klaipėdiečiai internetu, taip pat raštu galėjo pareikšti nuomonę, ar jie sutinka, kad geležinkelis būtų plečiamas mažinant pajūrio mišką.

Portalo žiniomis, per spalį apklausoje dalyvavo apie 3,5 tūkst. klaipėdiečių.

Tam, kad į jų nuomonę būtų atsižvelgta ir klausimas būtų privalomai svarstomas miesto taryboje, reikėtų, jog apklausoje dalyvautų ne mažiau nei 20 tūkst. balso teisę turinčių klaipėdiečių.

Klaipėdos tarybos narė Nina Puteikienė kreipėsi į apklausą organizavusią savivaldybės komisiją, kad balsavimas būtų pratęstas po karantino dešimčiai dienų.

Informuosime klaipėdiečius, kur ir iki kada gali pareikšti savo nuomonę.

Politikė tikisi, kad tada galėtų balsuoti tie, kurie neturi interneto prieigos, be to, paskutinę spalio savaitę dėl pandemijos savivaldybė buvo uždaryta lankytojams.

"Yra ir kiti dalykai. Internetinėje erdvėje apklausa organizuota nekorektiškai, kai nuo pat pradžių balsuoti buvo galima, pavyzdžiui, J.Stalino vardu. Paskui, kai prisijungti buvo galima tik pateikus identifikacijos duomenis, daugybė žmonių negalėjo prisijungti, kad dalyvautų toje apklausoje, tada jie rašė prašymus, skundus", – tvirtino N. Puteikienė.

Vyriausybė nutarė, ir viskas?

Klaipėdos vadovai, siekdami išsaugoti Girulių mišką, dar liepos pabaigoje Vyriausybei teikė siūlymą keisti birželio 22 d. nutarimą "Dėl transeuropinio IX B transporto koridoriaus Klaipėdos geležinkelio mazgo dalies susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planų rengimo pradžios".

Jei šis projektas būtų įgyvendintas, dėl infrastruktūros plėtros Girulių miške galbūt tektų iškirsti nuo 30 iki 50 hektarų miško.

Tai papiktino kai kuriuos klaipėdiečius.

Savo ruožtu savivaldybė parengė planą, kaip išvengti nepageidaujamų geležinkelio plėtros padarinių miestui.

Dar liepos pabaigoje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas puoselėjo viltį, kad Vyriausybė supras klaipėdiečių rūpestį ir nepabijos miško apsaugos įtvirtinti ir savo nutarime, kurio projektą turėtų pateikti savivaldybė.

Nuomonė – tik internetu

Anot V. Grubliausko, ši retai naudojama savivaldos teisė inicijuoti Vyriausybės nutarimo projektą turėtų būti vertinama kaip tvirta Klaipėdos pozicija ginant ir saugant miesto "žaliuosius plaučius".

Vis dėlto praėjus daugiau nei trims mėnesiams, jokių permainų neįvyko.

Arvydas Cesiulis / Redakcijos archyvo nuotr.

Tiek Vyriausybė, tiek "Lietuvos geležinkeliai" nepareiškė pozicijos, ar į miesto reikalavimus bus atsižvelgta, todėl dalies Klaipėdos politikų iniciatyva ir buvo paskelbta gyventojų apklausa "Ar pritariate, kad Melnragės–Girulių miške būtų plečiamas Pauosčio geležinkelio kelynas?"

"Nusprendėme apklausą pratęsti 10 dienų. Balsuojama bus, deja, tik internetu, nes jei lauksime karantino pabaigos, tai gali užtrukti ir pusę metų, žmonės užmirš, dėl ko čia buvo balsuojama. Kai tik meras patvirtins, kad apklausa pratęsiama, informuosime klaipėdiečius, kur ir iki kada gali pareikšti savo nuomonę", – tvirtino Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viaceslav

Viaceslav portretas
Apklausos portalas neveikia. ID nesutampa.... Rodos nelabai nori mesteciu isgirsti

Rasa

Rasa portretas
O kur ta apklausa patalpinta?

brainwashed

brainwashed portretas
dabar "demokratijos" žaidimo etapas, bet viskas bus kaip nuspręsta. su mūsų visuomenės mentalitetu lig šiolėje prie spingsulės sėdėtume.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    2
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    3
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    3
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    5
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių