Apmokestinti tualetai sudomino inspektorius

Viename uostamiesčio prekybos centre apmokestintas tualetas sudomino Klaipėdos valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. Bus tikrinama, ar kavinių klientai gali be vargo į juos patekti.

Viename uostamiesčio prekybos centre apmokestintas tualetas sudomino Klaipėdos valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. Bus tikrinama, ar kavinių klientai gali be vargo į juos patekti.

Dienraštis „Klaipėda“ rašė, kad po atnaujinimo tualetus apmokestino prekybos centro „Studlendas“ administracija. Už apsilankymą žmonės turi sumokėti 0,50 eurų.

Toks sprendimas papiktino prekybos centro lankytojus. Jų nuomone, mokestis yra per didelis.

Prekybos centrą „Studlendas“ administruojančios įmonės „Baltisches Haus“ atstovė tada aiškino, kad mokestis už apsilankymą tualete įvestas, siekiant išvengti vagysčių ir inventoriaus niokojimo.

Ji taip pat buvo nurodžiusi, kad nemokamai tualete gali apsilankyti kavinių lankytojai.

Atstovė pasakojo, kad tokia tvarka yra visose bendrovės administruojamuose objektuose. Klaipėdiečiai jau pastebėjo, kad tualetas po remonto apmokestintas ir „Vėtrungės“ pasaže.

Nauja tvarka prekybos centre sudomino Klaipėdos valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

Pasak jos viršininko Antano Baužos, prekybos centre yra barų ir kavinių. Viešojo maitinimo įstaigos privalo turėtų tualetą, kuriuo galėtų naudotis lankytojai.

„Minėtame prekybos centre kavinės lyg turi atskirą tualetą. Tačiau pasidomėsime, ar prekybos centro kavinių lankytojams yra sudarytos sąlygos pasinaudoti tualetu, nusiplauti rankas. Apeisime juos. Praėjusią savaitę Klaipėdoje kilęs žarnyno infekcijos protrūkis parodė, kad asmens higiena turi būti aukščiausio lygio“, – pabrėžė viršininkas.

Anot A.Baužos, nėra numatyta, kad prekybos centruose privalomi tualetai klientams.

„Užsienyje tokių dalykų nėra. Mes taip pat turėtume iš akmens amžiaus žengti į civilizaciją, tačiau šiuo atveju žengiame atgal. Užrakiname viską. Juk prekybos centrų tualetais naudojasi ne bet kas, o žmonės, kurie juose palieka pinigus. Keista, kad priimami tokie sprendimai“, – tvirtino viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to aš

to aš portretas
Vėtrungių pasaže yra dvi kavinės - Čili pica ir kinų restoranas. Abi šios kavinės turi savo tualetus į kuriuos visi lankytojai patenka. Problemų gal yra su pseudo baru "Alynas" kur visokie degradai renkasi, bet tai toks neva baras pats ir turėtų spręsti kur jo klientai į tualetą eis.

hmm

hmm portretas
Aš į parduotuvę ne pamyžti einu, tai man kaip ir problemų nesudaro. Šiaip tai šlykštu žiūrėti kai tuose tualetuose bomžai SPA centrui pasidarę buvo.

tam gamtiniam reikalui

tam gamtiniam reikalui portretas
Nu pala, o kas turi mokėti už tualeto išlaikymą jeigu jis pačiam turi būti nemokamas? O tai kodėl namie moki už naudojimasi tualetu?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių