Pereiti į pagrindinį turinį

Artėjant rinkimams Klaipėdos valdžioje bręsta pokyčiai

2012-09-10 05:00
Artėjant rinkimams Klaipėdos valdžioje bręsta pokyčiai
Artėjant rinkimams Klaipėdos valdžioje bręsta pokyčiai / Vytauto Petriko nuotr.

Rinkimuose į Seimą uostamiesčio vienmandatėse apygardose laimę bandys ketvirtadalis miesto tarybos narių. Jei kuriems nors iš jų pasiseks, Klaipėdos valdžioje bus pokyčių – tarybos nario mandatą gaus nauji politikai.

Ieško naujo vicemero

Baltijos vienmandatėje rinkimų apygardoje rinkimuose į Seimą varžysis Klaipėdos mero pavaduotojas, miesto tarybos narys Artūras Šulcas. Jei jam pavyktų laimėti ir užimti kėdę parlamente, kas taptų nauju Klaipėdos vicemeru?

„Prasti tie politikai, kurie nemodeliuoja ateities, nors tas Seimo nario mandatas dar yra lyg briedis girioje. Aišku, kad svarstome, kas galėtų tapti vicemeru, tačiau pavardes įvardyti kol kas anksti. Tai būtų tas pats, kas dar nenumirus žmogui kalbėti, kas užims jo vietą“, – palygino A.Šulcas.

Jis pažymėjo, jog nauju vicemeru galėtų tapti tik miesto tarybos narys. „Mūsų partijos narių, kurie taptų naujais miesto tarybos nariais, gali būti ir daugiau, nes, pavyzdžiui, Eugenijus Gentvilas rinkimų sąraše yra šeštas, tad gali patekti į Seimą“, – tvirtino Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas A.Šulcas.

Realiausiai į Klaipėdos miesto tarybą, jei joje atsilaisvintų vietų, galėtų patekti Diana Stankaitienė, Lina Skrupskelienė, Juozas Grublys, nes jie porinkiminiame savivaldos rinkimų sąraše yra iškart po miesto tarybos nario mandatus jau turinčių politikų.

Tačiau D.Stankaitienė turėtų pasirinkti politikės kelią ar darbą, nes jos Socialinės paramos centro direktorės pareigos yra nesuderinamos su miesto tarybos narės mandatu.

Populiariausia – Marių apygarda

Iš Liberalų sąjūdžio sėkmę rinkimuose Danės vienmandatėje apygardoje bando miesto tarybos narys Audrius Vaišvila.

Pajūrio vienmandatėje rinkimų apygardoje Liberalų sąjūdis kandidate iškėlė Aliną Velykienę, kuri yra Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja. Kas ją pakeistų, jei politikei pavyktų prasimušti į Seimą?

„Šis postas priklauso Liberalų sąjūdžiui, todėl partija ir spręstų, kaip elgtis. Tai būtų šiek tiek paprasčiau nei skiriant vicemerą, nes užimti šias pareigas gali ne miesto tarybos narys“, – aiškino A.Šulcas.

Daugiausia dabartinių Klaipėdos miesto tarybos narių dėl patekimo į Seimą varžysis Marių vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Joje laimę bandys konservatorius Nerijus Čapas ir, jei jam pasiseks, jį miesto taryboje turėtų pakeisti Alfonsas Vildžiūnas. Kitose trijose uostamiesčio apygardose konservatoriai kandidatais iškėlė ne miesto tarybos narius, o dabartinius seimūnus.

Grįžtų dainininkas

Marių apygardoje rinkimuose į Seimą rinkėjų palankumo sieks ir socialdemokratė Lilija Petraitienė.

Jos sėkmės atveju į miesto tarybą turėtų sugrįžti Sigitas Dobilinskas, kuris porinkiminiame savivaldos rinkimų sąraše yra ketvirtas, o socialdemokratai iškovojo tris mandatus.

Liberalcentristai kandidatais į Seimą vienmandatėse apygardose iškėlė du miesto tarybos narius: Marių apygardoje – Vidmantą Plečkaitį, Danės – Rimantą Taraškevičių. Jei abiem politikams rinkimuose pasisektų, juos miesto taryboje turėtų pakeisti Olga Žalienė ir Edmundas Kučinskas.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ taip pat iškėlė du miesto tarybos narius kandidatais į Seimą Klaipėdos vienmandatėse apygardose. Marių apygardoje sėkmę bandys Artūras Razbadauskas, o Baltijos – Natalja Istomina. Jei rinkėjai juos deleguos į Seimą, miesto tarybos nario mandatai turėtų atitekti Vytautui Vaičiui ir Kęstučiui Vinčiauskui.

Rinkimai į Seimą vyks spalio 14 dieną, o antrasis turas vienmandatėse apygardose – spalio 28-ąją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų