Banguojančioje nekilnojamojo turto jūroje – jau 10 metų

Nekilnojamojo turto rinkoje vėl jaučiamas pakilimas. Uostamiesčio agentūros "Gijoneda" vadovas Edmundas Jankus teigia, jog tai veikiausiai susiję su būsimu euro įvedimu, – žmonės, bijodami pinigų nuvertėjimo, savo santaupas investuoja būtent į nekilnojamąjį turtą.

Pradžia – bendrabučio kambarėlyje

Šį rudenį suėjo lygiai 10 metų, kaip sėkmingai veikia nekilnojamojo turto agentūra "Gijoneda", kuriai teko patirti ir ekonominį piką, ir sunkmetį. Tai – viena didžiausių agentūrų Klaipėdoje, kuri atlaikiusi visus išbandymus tęsia savo veiklą.

Prisiminęs savo įmonės veiklos pradžią, E.Jankus pasakojo, kad pirmasis biuras buvo įrengtas mažame bendrabučio kambarėlyje.

"Nusipirkome seną kompiuterį, pasistatėme stalą, įsigijome laidinį telefoną ir pradėjome dirbti. Mes labai geru momentu pataikėme atidaryti šitą agentūrą. Tai buvo 2003 m., kai visa nekilnojamojo turto rinka atsigavo", – prisiminė E.Jankus.

Tai buvo metas, kai pradėtos dalyti paskolos būstui. Todėl netrukus teko samdyti daugiau darbuotojų, ieškoti erdvesnių patalpių biurui.

Patys geriausi metai verslui, pasak E.Jankaus, buvo 2006–2007 m. Tada prasidėjo nekilnojamojo turto rinkos klestėjimas.

"Paskui prasidėjo kritimas ir bemiegės naktys. Krizės laikas buvo labai sunkus, niekam tokio nelinkėčiau. Veiklos nestabdėme, bet darbuotojų sumažėjo iki dviejų. Truputį pamėginome kibti ir į įdarbinimo sferą, neblogai sekėsi, bet tai buvo mažai pelninga, todėl grįžome prie nekilnojamojo turto", – pasakojo E.Jankus.

Saugikliai nesąžiningiesiems

Daugeliu atvejų nekilnojamojo turto paieškas, pirkimą ar pardavimą žmonės patiki agentūros darbuotojams. Tačiau kartais nekilnojamąjį turtą įsigyti ar parduoti jie mėgina patys, esą kam mokėti tarpininkams, jei galima sutaupyti. Tačiau tokie pardavėjai ar pirkėjai, ypač nepatyrę, gali skaudžiai nudegti.

"Juk žmogus negali žinoti visų šio darbo subtilybių, pavyzdžiui, ar įgyjamas būstas neužstatytas, ar nepraskolintas. Mes, prieš pasirašydami avansinę sutartį, patikriname, ar tas turtas tikrai nėra įkeistas, nėra areštuotas. Tai – labai rimtas momentas, kai pirkėjas įduoda rankpinigius tikrai sąžiningam pardavėjui", – teigė E.Jankus.

Per metus esą pasitaiko ir po keletą nesąžiningų klientų. Būna, kai pirkėjui agentūros darbuotojai aprodo ne vieną butą, o tada jis pareiškia, kad jų paslaugų nebereikia, ir pats ima tvarkyti reikalus su pardavėju be jokių tarpininkų.

"Tačiau prieš tokius nesąžiningus klientus yra teisinių saugiklių – klientai pasirašo parodymo sutartis. Jos – gana veiksmingos. Mes galime kreiptis į teismą ir ne kartą esame prisiteisę už tokius dalykus. Nesame dar nė sykio pralaimėję", – prisiminė agentūros vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linute

Linute portretas
is tiesu koks didziulis ir banguotas, svaiginantis... 10 metu isdirbis :))ko gero yra ka prisiminti...

Ontė

Ontė portretas
Šeštadienį turgui, prieš pirkdamas mėsą,paklausiau mėsininko ar šviežia?Atasakė kad vakarykščio pjovimo.Geriau būčiau nepirkęs.Todėl laukti iš nekilnojamo turto agento kito atsakimo net nesitikėjau.

rms

rms portretas
brangs - nekilnojamas turtas - nebesvaikit. kiek tusciu butu? kiek tusciu nebaigtu namu? nuvertes litas priristas prie euro??? Trumpas straipsnis zmonems mulkinti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių