Bus gerinama kruizinio terminalo aplinka

Uoste rengiamasi remontuoti Kruizinių laivų terminalo krantines ir įrengti papildomą laivo švartavimo vietą.

Keistųsi krantinės paskirtis

Tuo pačiu būtų tiriama ir 87 metrų ilgio 27 krantinė, kuri yra Dangės upės kairiame krante. Prie jos yra 23 metrų pločio krantinės teritorijos dalis.

Ši krantinė buvo skirta į Smiltynę (senoji prieplauka) plaukiojantiems keltams švartuoti. Krantinėje buvo įrengti papildomi atmušimo įrenginiai, švartavimo stulpeliai, aparelė. Nuo 2011 m. liepos laivų-keltų švartavimas prie krantinės Nr. 27 nebevykdomas. Jis perkeltas į šiaurinį ragą.

Krantinė liko kaip ir laisva. Pagal krantinės pasą buvo nustatyta, kad prie jos buvo galima švartuoti laivus iki 56 metrų ilgio su 4 metrų gramzda. Gylis prie krantinės – nuo 6 iki 10 metrų. Pagilinus krantinę, esant reikalui, prie jos galėtų stovėti įvairūs pramoginiai laivai, burlaiviai. Iš čia galėtų plaukti laivai ir į Kuršių marias.

Prie krantinės yra trys vandens tiekimo kolonėlės.

Atliekos iš kruizinių laivų

Prie dabartinio kruizinio terminalo 28-33 krantinių išliks tas pats 10 metrų gylis, o vidinėje šio terminalo dalyje prie 34 krantinės - 6 metrų gylis.

Šiuo metu paskelbtas šių krantinių pertvarkymo techninio projekto rengimo konkursas.

Jame svarbiausias akcentas yra tai, kad nuo krantinių būtų tiesiami nauji buitinių nuotekų tinklai. Numatomos trys atskiros vietos kruiziniams laivams nuo 87 iki 335 metrų ilgio prisijungti prie buitinių nuotekų tinklų.

Būtų įrengti greiti 200 kubinių metrų per valandą buitinių atliekų atidavimo iš laivo tinklai. Jie būtų įjungti į bendrus Klaipėdos miesto tinklus.

Planuojama, kad buitinių tinklų nutiesimas prie kruizinių laivų krantinių prasidės 2019 metais. Uždari buitinių nuotekų tinklai prie kruizinių laivų krantinių yra svarbūs reikalavimai aptarnaujant kruizinius laivus. Jų įrengimas numatytas netgi Tarptautinėje teršimo iš laivų konvencijoje.

Iš esmės atnaujins gatvę

Buitinių atliekų tinklai paliestų netgi iš kruizinių laivų terminalo einančią Priešpilio gatvę. Šiandien Klaipėdoje tai, ko gero, yra viena iš prasčiausių miesto gatvių. Tai kuria neigiamą požiūrį jūrų turistams.

Sena asfalto danga Priešpilio gatvėje yra labai stipriai susidėvėjusi, turi daugybę išdaužų, skersinių ir išilginių trūkių. Gatvėje yra daugybę kartų remontuotos duobės. Žmonės priversti vaikščioti važiuojamąja dalimi.

Parengtas projektas šiai 734 metrų ilgio gatvei pertvarkyti.

Dalis gatvės numatyta dengti asfalto danga, dalis - betoninėmis trinkelėmis, šaligatviai trinkelėmis. Planuojama įrengti dviračių ir pėsčiųjų taką atskiriant skirtingos spalvos trinkelėmis. Prie gatvės numatyta įrengti 18 suoliukų maždaug kas 150 metrų. 

Priešpilio gatvės pradžioje numatyta įrengti ir automobilių stovėjimo aikštelę. Gatvės atnaujinimas vyktų po to, kai iš kruizinių laivų terminalo bus nutiesti buitinių atliekų tinklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tulzis liejasi laisvai

tulzis liejasi laisvai portretas
Ar yra tekę pabuvoti blaivykloje?

Brigita

Brigita portretas
Kruizai atsikratyti atliekų pigiai gali ir dar baltųjų miltelių... :D

min

min portretas
ka jus padaret del savo miesto, interneto troliai "komentatoriai" didiziausias jusu darbas tik bambet , juokdariai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių