Dangės skveras atsivers kitąmet

Dangės aikštės rekonstrukcija juda į priekį – beliko trečdalis darbų. Tačiau skvero atidarymo dar teks palūkėti. Pandemija stabdo medžiagų tiekimą ir sargdina darbininkus.

„Granitinės plokštės, naudojamos grindiniui, keliauja iš tolimų kraštų, o dėl COVID-19 kilo tiekimo problemų. Turbūt girdėjote ir apie Sueco kanalo krizę. Tai yra pasauliniai dalykai, kurių Klaipėdos savivaldybė negali pakeisti, kad ir kaip norėtų“, – paaiškino miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Kovo pabaigoje Sueco kanale beveik savaitei įstrigęs didžiulis laivas buvo paralyžiavęs eismą šimtams krovininių laivų. Dėl to visame pasaulyje sutriko įvairiausių prekių tiekimas.

Tačiau labiausiai Dangės krantinėje darbus stabdo pandemija.

„Centrinė projektų valdymo agentūra dėl karantino yra pratęsusi terminą. Įvertino tai, kad rangovai ir darbuotojai sirgo“, – teigė A.Dobranskis.

Dangės krantinėje šiuo metu atlikta apie 60–70 proc. darbų.

„Visi darbai po žeme iš esmės baigti. Liko tik paviršiuje – sukloti granito plokštes ir takus. Dabar dėliojamos terasinės lentos. Dar reikės įrengti apšvietimo stulpus, suoliukus, šiukšliadėžes ir sutvarkyti kitus dalykus“, – vardijo administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Pasak jo, šiuo metu įrenginėjama vadinamoji laiko juosta, kurioje užfiksuoti svarbiausi istoriniai faktai. Dangės skveras skirtas Valstybės atkūrimo šimtmečiui.

„Projektą turėtume baigti metų gale, galbūt persikels į kitus metus. Labai priklauso nuo medžiagų tiekimo. Jei viskas bus gerai, baigsime greičiau“, – vylėsi A.Dobranskis.

Dangės skvero rekonstrukcijos terminus jau pernai paprašyta pratęsti dėl užtrukusių archeologinių tyrinėjimų.

„Tokios apimties projektai tikrai nebūna įgyvendinti be trukdžių ir nenumatytų dalykų. Bet iš esmės situacija šiandien yra nebloga“, – tikino savivaldybės atstovas.

Sutartį dėl Dangės krantinės sutvarkymo su bendrove „Plungės lagūna“ savivaldybė pasirašė 2019-ųjų pabaigoje. Darbus tikėtasi užbaigti per pusantrų metų.

Projektas vertinamas apie 11 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Nojus

>Nojus portretas
O kas ta jazzu, kad kazka gali sakyti? :DDD

klp

klp portretas
Dangesskveras ir anksciaubuvo labai populiari irgrazi vieta,tik kad ja sudarke pastate betonine arka

Nojui

Nojui portretas
Kur ten tau tas grožis glušpetri?Ar padarytas stadionas yra grožis?Darko swolačiai viską iš eilės teisėsmauką į kišenę įsidėję ir tiek
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių