Danijos ambasadorių domina Klaipėdos pastatų renovacija

Pirmadienį po pietų Klaipėdos savivaldybėje lankėsi Danijos ambasadorius Lietuvoje J.E. ponas Laurids Mikaelsen su ponia Grete. Su Klaipėdos meru Rimantu Taraškevičium svečiai bendravo apie valandą.

Danijos ambasadorius merui prisipažino, jog pagrindinis jo vizito  uostamiestyje tikslas - susitikti  su čia veikiančių Danijos kompanijų vadovais. Svečią domino ne tik tai, kaip  ekonomikos krizė veikia Klaipėdos įmones ir uostą, bet ir investicinės programos. Meras garbų svečią patikino, jog nepaisant ekonomikos sunkmečio ir didėjančio nedarbo, gyvenimas Klaipėdoje nesustojo.

Čia, anot miesto vadovo, netrukus prasidės didžiulės sporto arenos statybos, paskelbta  Jakų žiedo rekonstrukcijos pradžia, tęsiami kiti ne mažiau reikšmingi darbai. Dideli projektai, mero įsitikinimu, turėtų padėti atgaivinti šiuo metu sunkmetį išgyvenančių statybos bendrovių veiklą.  

Meras patikino, jog ir kultūrinis Klaipėdos gyvenimas nėra pasyvus- vasarą uostamiestyje vyks du didžiuliai tarptautiniai renginiai - Europos kultūros dienos  “Europeade” ir  didžiųjų burlaivių regata “The Tall Ships Races”. R.Taraškevičius Danijos ambasadorių pakvietė atvykti į minėtas šventes, paragino apie jas informuoti ir savo tautiečius.

J.E. p. L.Mikaelsen taip pat teiravosi mero nuomonės apie uostamiesčio gyvenamųjų namų renovavimo programą bei klausė, ar klaipėdiečiai pasirengę priimti užsienio investitorius.


Šiame straipsnyje: danijos ambasadorius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių