Darbo metu valdininkas keliauja į sporto klubą

Kūno kultūros ir rekreacijos centro direktorius Marius Junokas turi aukštų užtarėjų Klaipėdos savivaldybėje. Kitaip šis biudžetinės įstaigos vadovas kažin ar drįstų pažeidinėti darbo drausmę – darbo metu mankštintis privačiame sporto klube.

Kūno kultūros ir rekreacijos centro direktorius Marius Junokas turi aukštų užtarėjų Klaipėdos savivaldybėje. Kitaip šis biudžetinės įstaigos vadovas kažin ar drįstų pažeidinėti darbo drausmę – darbo metu mankštintis privačiame sporto klube.

Konkursą sustabdė

Po dienraščio "Klaipėda" balandį skelbtos publikacijos "Konkursas pažėrė mįslių" miesto savivaldybė sustabdė šios biudžetinės įstaigos vadovo paieškos konkursą.

Konkursą savivaldybė paskelbė kovo 26-ąją. Kandidatų dokumentai buvo priimami iki balandžio 9-osios.

Darbo sutartis su laikinai direktoriaus pareigas einančiu M.Junoku pasirašyta praėjusių metų rugsėjo 15 d. Sutartyje numatyta, kad jis laikinai užims pareigas, kol įvyks konkursas.

Į savivaldybę prašymus dalyvauti jame atnešė tik du kandidatai, vienas jų – M.Junokas.

Dienraščio duomenimis, antrojo kandidato šansai laimėti konkursą lygūs nuliui, nes neatitinka konkurso sąlygose kandidatui keliamų reikalavimų dėl darbo stažo.

Dienraščio tada kalbintas Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio vadovas Leonas Barišauskas išsakė nuomonę, jog šiame konkurse įrašyta sąlyga, kad reikia turėti "ne mažesnį kaip 5 metų pedagoginio arba vadybinio darbo stažą", jam sukėlė įtarimų apie galbūt konkrečiam asmeniui rengtas konkurso sąlygas.

"Suprasčiau, jei būtų reikalaujama vadybinio, teisinio ar finansinio išsilavinimo. O kodėl reikalaujama turėti pedagoginį? Man tai kelia daug klausimų. Kas čia bendra su pedagogika? Gali kilti rimtų įtarimų, kad konkursas organizuotas vienam žmogui", – pastebėjo L.Barišauskas.

Laikinas vadovas – amžiams?

Praėjusios kadencijos Klaipėdos savivaldybės vadovybė po publikacijos sustabdė šį konkursą.

Kaip tikino savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Lolita Grigaitienė, pretendentams keliamoms sąlygoms patikslinti.

Pradėjus domėtis, kodėl nuo balandžio vidurio jau du mėnesius nėra skelbiamas naujas konkursas šioms pareigoms, Klaipėdos sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Mantas Bagočius rėžė, kad laukiama naujosios savivaldybės administracijos valios.

"Administracijos vadovybė turi apsispręsti, ar skelbti naują konkursą, ar užimti kitą poziciją. Kol kas konkursas paskelbtas nebuvo. Paprastai įstaigos vadovas skiriamas metams. Per šį laikotarpį dažniausiai organizuojamas naujas konkursas, kad būtų paskirtas nuolatinis įstaigos vadovas", – aiškino M.Bagočius.

Personalo skyriaus vedėjos L.Grigaitienės dienraštis pasiteiravo, ar gali biudžetinės įstaigos vadovas laikinai užimti vadovo postą, pavyzdžiui, dešimtį metų?

"Dvejus metus gal gali. O dešimt metų nemanau, kad galėtų", – tikino skyriaus vedėja.

Pedagogo patirtis – privalumas

Pasiteiravus, kodėl vis dar nėra skelbiamas viešas konkursas Kūno kultūros ir rekreacijos centro vadovo vietai, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pareiškė, kad tam ateis laikas.

"Paskelbsime. Ateis laikas ir paskelbsime. Nežinau, kodėl buvo sustabdytas tas konkursas, aš dar nedirbau, buvusi administracija sustabdė. Bet, mano galva, viskas ten gerai. Kažkas ne taip perskaitė tai, kas buvo parašyta. O skelbiama buvo turėti ne mažesnį kaip 5 metų pedagoginio arba vadybinio darbo stažą. Paprastai tokių įstaigų konkurse būna įrašyta pedagoginio darbo stažo reikalavimas, nes juos turi kone visi sporto treneriai", – kalbėjo S.Budinas.

Skubėjo sportuoti

Kūno kultūros ir rekreacijos centre senokai plakama liežuviais, kad laikinai centrui vadovaujantis M.Junokas poste jaučiasi tvirtai.

Neva M.Junokas į darbą atvyksta tada, kada nori, o pietų pertrauka jam prasideda jau nuo 11.30 val., kai visose biudžetinėse įstaigose pietaujama 12–12.45 val.

Ar tiesa, kad M.Junokas beveik valanda "prasiilgina" pietų pertrauką? Dienraščio žurnalistai įsitikino užfiksavę M.Junoką privačiame sporto klube.

Antradienį biudžetinės įstaigos vadovas prie "Impuls" sporto klubo durų visureigiu atvyko 11.35 val. Tai reiškia, kad iš darbo jam teko išvažiuoti dar 10–15 minučių anksčiau.

Vakar 11.30 val. kabineto telefonu susisiekti su M.Junoku nepavyko.

Pasibaigus pietų pertraukai žurnalistai vėl pamėgino surasti M.Junoką darbo vietoje, tačiau įstaigos telefonas nebuvo keliamas.

Sporto rūmuose telefono ragelį pakėlęs tarnautojas patikino, kad direktorius pietauja, o pasirodys tada, kai jam bus patogu.

"Jis juk direktorius. Atvažiuos po pirmos valandos ar pusę dviejų, paskambinkite", – tarstelėjo žmogus.

Paklausus, kada direktorius atvažiuoja į darbą, žmogus nusijuokė, kad direktoriaus niekas nekontroliuoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klientas

klientas portretas
Čia žmogus nors sportuoja ir nieko blogo tame nėra. Tai tada apie visus parašykite, kodėl pulti ant vieno žmogaus. Tada mieli žurnalistai padarykite Klaipėdos kredito unijos vadovo atvykimo į darbą tyrimą. Algą pasiima didelę, o į darbą jei ateina iki pietų tai gerai. Tyčiojasi iš klientų, pastovi apgaulė. Yra pajininkų išlaikomas, o veltėdis kokių reta. Tiesiog šlykštu, kad tokie žmonės aplamai gauna tokias darbo vietas

Tarnautojas

Tarnautojas portretas
Geda pirmiausiai savivaldybei ir p.Merui.Betvarke jusu komandoje,tokius darbuotojus reikia salinti is darbo nedelsiant.

wtf

wtf portretas
Kas per nesamones nuo kada darbo metu negalima i sporto kluba? Ne nu rimtai kas per burbulas ispustas...
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių