Dėl agitacijos balsuoti referendume – tyrimas

Asmenys, kurie kviečia klaipėdiečius dalyvauti referendume dėl žemės pardavimo, teršia miestą. Lipdukai su agitacine medžiaga buvo užklijuoti ant paminklo, gėlyno, gatvės apšvietimo stulpų.

Asmenys, kurie kviečia klaipėdiečius dalyvauti referendume dėl žemės pardavimo, teršia miestą. Lipdukai su agitacine medžiaga buvo užklijuoti ant paminklo, gėlyno, gatvės apšvietimo stulpų.
Klaipėdiečius papiktino įžūli agitacija dalyvauti referendume dėl žemės pardavimo.

Lipdukai su užrašais „Pasirašyk už Lietuvą“, „Aš balsuosiu“, „Birželio 29 d. vyks pirmasis tikras Tautos referendumas. Tu privalai ateiti!” buvo užklijuoti ant paminklo „Arka“, šalia esančio gėlyno granitinės sienelės.

Jais buvo „papuošti“ ir gatvių apšvietimo stulpai.
Agitaciniai lipdukais buvo išklijuoti ir pastatai, įranga Šiaurės rage. Tačiau įmonės „Smiltynės perkėla“ administracija pati pasirūpino jų nuplėšimų.

Lipdukų pašalinimą nuo gatvės apšvietimo stulpų organizavo miesto savivaldybė.

„Tokia agitacija parodė, kad žmonės negerbia Konstitucijos. Referendumas, skirtas pakeisti Konstituciją, o kvietimai dalyvauti kabinami ant stulpų. Gerai, kad ne ant šiukšlių konteinerių. Toks elgesys parodo, kad referendumas visiškai nuvertintas“, – piktinosi kai kurie klaipėdiečiai.

Dėl lipdukų, priklijuotų ant miesto turto, tyrimą pradėjo savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Pasak jo vedėjos Kristinos Vintilaitės, šiuo atveju yra pažeistos Miesto tvarkymo ir švaros taisyklės.

„Tikrai negražiai pasielgta. Tai miesto teršimas. Pasirinktas ne tas būdas platinti informacijai. Klijuoti skelbimus galima tik tam skirtose vietose. Ieškosime, kas tai padarė. Informacija yra perduota ir policijai. Tikimės, kad ji padės nustatyti pažeidėjus“, – aiškino vedėja.

Pagal nustatytą tvarką politinė reklama gali būti skelbiama tik tam skirtose vietose.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lipdukui

Lipdukui portretas
O kas tavo manymu turetu musu zemele geisti,jei ne mes??? Nebent spekulentas koks,ne daugiau :)

o kur?

o kur? portretas
tikrai nepateisinu, negalima bet kur klijuoti. o bet tai kur tos "tam skirtos vietos"?

Dviratininkų dėmesiui

Dviratininkų dėmesiui portretas
Rytoj, birželio 23 d., pirmadienį, rengiamas dviratininkų žygis maršrutu KAUNAS--PALANGA. Išvykstama 9 val. ryto nuo "Regitros" Raudondvario pl. Kaune. Norintys dalyvauti skambinkite žygio vadovui Algirdui telefonu 867304771.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių