Dėl COVID-19 protrūkio Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje pradėtos riboti paslaugos

  • Teksto dydis:

Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje (RKL) sparčiai daugėjant sergančiųjų COVID-19, gydymo įstaiga stabdo dalį planinių paslaugų.

Kaip ketvirtadienį pranešė ligoninė, koronavirusu sergantys pacientai gydomi naujajame ligoninės D korpuse, jiems skirta 50 lovų, tačiau per praėjusį šeštadienį hospitalizavus dar 25 pacientus, D korpuse sergančiųjų nebesutalpinama.

Dėl to priimtas sprendimas pacientus, sergančius COVID-19, guldyti ir kituose ligoninės skyriuose.

„Tam turime atlaisvinti kitų ligoninės skyrių erdves, paruošti lovas pacientų hospitalizavimui, paruošti personalą šiam darbui. Tai padaryti galime tik stabdydami kai kurias planines operacijas ir ribodami planinę pagalbą“, – sakė direktoriaus pavaduotojas medicinai Zigmas Juzumas.

Ligoninės teigimu, tos operacijos, kurias galima atlikti Dienos chirurgijos centre, bus perkeltos į centrą, kaip ir procedūros, kurias galima atlikti ambulatoriniame lygmenyje.

Neatšaukiamos ir onkologinės operacijos, tačiau kitos atidedamos vėlesniam laikui. Esant kritinei paciento būklei, toks pacientas bus hospitalizuojamas, o esant būtinybei – ir operuojamas.

„Medikai apgailestauja, kad tenka priimti tokius sunkius sprendimus, bet kitos išeities šiai dienai nėra. Turime užtikrinti saugumą ir pacientams, ir medicinos personalui. Kada galėsime atnaujinti planines operacijas dabar sunku pasakyti, viskas priklausys nuo situacijos ir, žinoma, pačios visuomenės“, – teigia RKL direktorius Darius Steponkus. 

COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičius didinamas RKL pagrindinėje ligoninėje, Psichiatrijos bei Skuodo filialuose.

Reaguodamos į augančius pacientų srautus, vieną skyrių nuo ketvirtadienio uždarė ir Santaros klinikos.

Šalies ligoninėse nuo COVID-19 šiuo metu gydomi 869 žmonės, 84 iš jų – reanimacijoje. Žmonių ligoninėse, lyginant su ankstesne para, padaugėjo šešiais.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KADA

KADA portretas
IDIOTAI SUPRAS KAD PASLAUGAS TEIKIA VEŽIKAI IR PROSTITUTĖS...LIGONINĖS IR GYDYTOJAI GYDO, MOKYTOJAI MOKO, KIRPĖJAI KERPA, PARDAVĖJAI PREKIAUJA....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių