Dėl daugiabučių namų bendrijų – skundų lavina

Klaipėdoje dėl įvairių pažeidimų pinigine bauda nubausta pirmoji daugiabučių namų savininkų bendrijos pirmininkė. Savivaldybės atstovų teigimu, pasikeitus teisės aktų nuostatoms, gyventojai dėl nederamos pirmininkų veiklos uostamiesčio valdžią užvertė skundais.

Nauja Daugiabučių namų savininkų bendrijų įstatymo redakcija galioja jau ilgiau nei metus. Joje numatyta, kad savivaldybių atstovai turėtų kontroliuoti bendrijų valdymo organų veiklą.

"Pasirodo, kad nesklandumų daugiabučių namų savininkų bendrijose labai daug. Per metus skundų sulaukta iš beveik 40 bendrijų. Iš kai kurių jų gauta net po 10–15 raštų", – sakė Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vyriausioji specialistė Diana Gerasimovienė.

Dažniausiai skundžiasi bendrijų butų savininkai, revizoriai, kurie nesutaria su bendrijų pirmininkais. Pasak D.Gerasimovienės, visi gauti skundai pasitvirtino. Tačiau iki šios dienos tik vienos daugiabučių namų savininkų bendrijos vadovė yra gavusi nuobaudą.

"Teko surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolą ir pirmininkė gavo 100 litų baudą. Pagal įstatymus pirmą kartą prasižengus bauda siekia nuo 200 iki 1 tūkst. litų, antrą kartą gali būti baudžiama iki 2 tūkst. litų. Šiuo atveju skirta pusė minimalios baudos", – teigė D.Gerasimovienė.

Baudos daugiabučių namų savininkų bendrijos pirmininkams dažniausiai skiriamos dėl to, kad jie neteikia informacijos patalpų savininkams – ataskaitų, metinių planų, skundžiama, kad nevykdoma techninė priežiūra.

"Skirtą baudą bendrijos pirmininkas turi sumokėti iš savo kišenės, bauda skiriama ne bendrijai, o asmeniškai jos vadovui", – pabrėžė savivaldybės atstovė.

Jei su bendrijos pirmininku butų savininkai nesutaria, esą vadovą bet kada gali nušalinti visuotiniame susirinkime.

Gyventojai gali skųsti ir namų valdų veiklą, jei, žmonių nuomone, jos prastai administruoja daugiabučius. Tačiau, pasak savivaldybės atstovų, tokių skundų gaunama gerokai mažiau nei dėl daugiabučių namų savininkų bendrijos pirmininkų veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skirkite

Skirkite portretas
Skirkite UAB vadovą ir bendrijos pirmininką. Už pažeidimus pirmininką reikia nubausti daug daugiau, nes pirmininkas nesiskaito su tais ,kurie jam moka atlyginimą. Ir iš vis, pirmininkai labai jau suįžūlėjo.

vadovą nušalinti susirinkimu

vadovą nušalinti susirinkimu portretas
Neįmanoma nušalinti bendrijos pirmininko (teoriškai taip, praktiškai ne). Savivaldybė žino ,kad ataskaitos gyventojams neteikiamos, maža to, bendrijų pirmininkai save laiko karaliukais,jokios informacijos gyventojams nesako. Žmonės nežino už ką jie moka kom. mokesčius, kokie tų karaliukų atlyginimai. Ką veikia savivaldybėje turintys kontroliuoti bendrijų veiklą? Klausimas- už ką gauna savivaldybėje kontroliuojantys bendrijas atlyginimus? Kas galėtų atsakyti į ką tai panašu?

hmm

hmm portretas
Gauna jie tuos skundus, bet nieko nedaro. Pvz mes kariaujame su Vetrunges bustu. I savivaldybe siunteme skundus, jokios reakcijos. Vetrunges bustas skaiciuoja nenormalius mokescius, gyventojai turi moketi ir nera kur kreiptis, niekas nereaguoja. O is Vetrunges busto negauname jokio paaiskinimo. Tai ka jus ten savivaldybeje darote?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių