Dėl gulbių pulkelio – rytinis sujudimas Herkaus Manto gatvėje

Vakar ryte Herkaus Manto gatvėje automobilių vairuotojams šypseną kėlė gatvę mėginusi pereiti gulbių šeimyna. Piko metu paukščiai ramiausiai traukė savais keliais, nekreipdami dėmesio į tai, kad eismas centrinėje miesto gatvėje turėjo sustoti.

Paukščių šeimyna judėjo nuo Poilsio parko Klaipėdos universiteto teritorijos link.

Pirmiausia gulbė su patinu ir šešiais gulbiukais turėjo įveikti judrią gatvę.

Klaipėdiečiai, matydami situaciją, lėtino greitį ir stengėsi nebaidyti šeimynos. Vairuotojams galiausiai sustojus, gulbės patraukė skersai kelio.

Po daug streso kainavusios kelionės gulbiukai sugulė ant žolės prie kelkraščio. Tėvai tuo metu ramiai laukė.

Vėliau pulkelis jau žingsniavo per universiteto aikštę.

Kaip tik tuo metu būrelį sutiko Klaipėdos universiteto atstovė spaudai Dalia Grikšaitė.

„Tądien universitete – diplomų įteikimo šventė. Kažkas juokavo, kad gulbės traukia į šventę. Vaizdas – neįtikėtinai gražus. Visa šeima tiesia vorele traukė savais keliais. Kažkas važiavo pro šalį, kažkas fotografavo, tačiau paukščiai į nieką nekreipė dėmesio. Jie turi tikslą. O mažyliai traukė tokia tiesia linija, kad net pavydu. Tikėtina, šeimyna žingsniavo Šiaurės prospekto link į kurį nors tvenkinuką“, – įspūdžiais dalijosi D.Grikšaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalti Trinyčių tvenkinio okupantai

Kalti Trinyčių tvenkinio okupantai portretas
Anksčiau čia tvenkinyje buvo didžiulė gausa vandens paukščių, bet įsikūrus čia vandens slidininkams, su liberalų valdžios palaiminimu, paukščiai išnyko. Nebėra to grožio ir paukščių gausos. Dabar gali stebėti, tik slidininką įsikibus į lyną ir toliau baidančius likusius paukščius. Todėl ir vedžioja savo jauniklius paukščiai gatvėmis ir šaligatviais. Reikia grąžinti tvenkinį paukščiams.

tai močiute

tai močiute portretas
Mokytis vaikus veda gulbės, o ne į kremliaus maršą.

kaip

kaip portretas
nuostabu, gyvenimas iskart grazesnemis spalvomis susvinta
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių