Dėl purvyno ant asfalto – klaipėdiečių skundai

Sunkiasvorių automobilių ratai Arimų gatvę pavertė purvynu, o dėl to pykčiu nebetveria lengvųjų automobilių vairuotojai, nes nespėja plauti savo mašinų – iš po sunkvežimių ratų vis tykšta purvas.

Gyventojai ėmė rašyti skundus į Klaipėdos savivaldybę, kad ši tramdytų rangovus, kurių sunkvežimiai taškosi purvu.

"Į Arimų gatvę iš keliuko išvažiuoja sunkvežimiai nešvariais ratais, teršia asfaltą, išpurvinamos lengvosios mašinos. Reikia kontroliuoti rangovus, kad išvažiuodami į pagrindinį kelią nusiplautų ratus", – skunde rašė gyventojai.

Priekaištų turi ne tik vairuotojai, bet ir pėstieji, vaikštinėjantys čia šaligatviais.

"Prieš mėnesį, gegužės 11-ąją, kreipiausi su prašymu nuvalyti smėlį ir žvyrą nuo pėsčiųjų šaligatvio Arimų gatvėje. Gavau atsakymą, kad bus informuotas rangovas ir jam pavesta sutvarkyti. Praėjo lygiai mėnuo. Situacija tokia pati, nuo važiuojančio transporto pakyla smėlio kamuoliai, visas takas padengtas smėlio sąnašomis", – skundėsi vienas klaipėdietis.

Jei žmonės nežino, kaip dera elgtis miesto gatvėse, reikia priminti.

Gyventojai tikino, kad Arimų gatvės šaligatvio ruožas nuo Liepų iki Ragainės gatvės pilnas smėlio, žvyro sankaupų. Papūtus vėjui visos dulkės pustomos pėstiesiems į akis.

Kas turėtų kontroliuoti, kad privatininkai neterštų miesto gatvių?

Pasirodo, už tokią taršą numatytos ir baudos.

Už purvu aptaškytas miesto gatves, nustačius kaltininką, numatytas įspėjimas arba bauda.

"Pirmą kartą numatyta nuo 20 iki 140 eurų bauda. Tačiau nustačius kaltininką antrą kartą, jau gali grėsti nuo 140 iki 600 eurų bauda", – priminė Marius Poimanskis, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Uostamiesčio gatves užteršusius statybininkus nėra taip sudėtinga sučiupti.

"Mes turime kameras, be vargo galima išaiškinti, tik tereikia nuvažiuoti. Jei žmonės nežino, kaip dera elgtis miesto gatvėse, reikia priminti. Manau, kamera užfiksuos, kas ten važinėja ir kas teršia asfaltą", – patikino M.Poimanskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ponai

Ponai  portretas
Nematė Arimų gatvės prieš 3 metus , vien duobės. Niekas nesiskundė.

Anonimas

Anonimas portretas
Visa merija ir jos valdomos imones tiek persismelkusios ilgalaikiu ranku plovimu vienas kitam, kad laisvai gali nedaryti nieko ir gauti alga. Juk vistiek pridengs vienas kita.

Andrius

Andrius portretas
O taip, -nustatys, tik dar praeis pora metu.Na nesusitvarko su savo pareigomis viesosios tvarkos skyrius. Deka to ,- visi vargstame .Murgdomes purvynuose ir siukslese.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių