Pereiti į pagrindinį turinį

V. Janušonis: didelė tikimybė, kad užsikrėtė visi „Klaipėdos hospiso“ globotiniai

2020-04-19 08:57

Yra didelė tikimybė, kad koronavirusu užsikrėtė visi privačių globos namų „Klaipėdos hospisas“ globotiniai, sako Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vadovas Vinsas Janušonis.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Vytauto Liaudanskio ir T. Lukšio / Fotobanko nuotr.

Pasak jo, neužsikrėtę aštuoni „Klaipėdos hospiso“ globotiniai pakartotinai dar nėra tikrinti.

„Dabar jie pakartotinai netikrinti, juos dar reikėtų tikrinti. Bet kadangi jie gulėjo vienose palatose, išskyrus vieną, kuris gulėjo vienutėje, tai tikimybė, kad jie visi užsikrėtę, yra labai didelė“, – Klaipėdos savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdyje sakė V. Janušonis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas sako, kad bus siekiama, jog būtų izoliuoti globotiniai, kuriems koronaviruso testas buvo neigiamas.

Pirmas dalykas, reikia pagal galimybes izoliuoti tuos žmones, kuriems yra neigiamas atsakymas. Jų vakar turėjome aštuonis. Labai svarbu yra srautai, taip pat turi būti suformuota komanda žmonių, kurie nėra buvę kontakte ir kurių tyrimas yra neigiamas“, – sakė R. Grigaliūnas.

Pasak jo, yra prašoma, kad tie, kuriems nenustatytas virusas, būtų perkelti į izoliuotas patalpas.

„Ten naujų sienų niekas nepastatys, gal ten širmas ar dar kažką būtų galima padaryti, kad būtų sąlyginai švarios ir nešvarios zonos“, – teigė R. Grigaliūnas.

„Pats blogiausias variantas – kalbėti apie tų aštuonių žmonių iškėlimą į izoliuotas patalpas, bet tada kyla klausimas dėl aptarnavimo, kas juos prižiūrės ir panašiai“, – pridūrė jis.

Šeštadienį pranešta, kad „Klaipėdos hospise“ koronavirusu užsikrėtė 40 žmonių. Iš jų 30 užsikrėtusiųjų yra globotiniai, 10 – personalas.

Labiausiai tikėtina, kad virusą į hospisą atnešė personalo darbuotojai, nes patys globotiniai karantino metu kontaktų už hospiso ribų neturėjo.

Šiuo metu sprendžiamas globotinių priežiūros klausimas, nes nuspręsta, jog pervežinėti juos į kitas globos įstaigas būtų pernelyg rizikinga.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų