Dėl skiepijimosi uostamiestyje – mįslės

Uostamiestyje vakcinuota daugiau nei penktadalis klaipėdiečių, tačiau kai kurios gyventojų grupės skiepytis neskuba. Pavyzdžiui, rusakalbių gimnazijų abiturientai. Čia paskiepytų moksleivių 10 kartų mažiau nei lietuviškose mokyklose.

Pirmadienio duomenimis, Klaipėdoje buvo paskiepyta 33 590 klaipėdiečių, tai yra 22,5 proc. miesto gyventojų.

Šie skaičiai – mažesni nei Kaune ar kai kuriuose kituose miestuose.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vadovė Rožė Perminienė teigė, kad tam įtakos galėjo turėti ir tai, kad daugelis gyventojų nepanoro skiepytis „AstraZenecos“ vakcina, o vėliau dalį uostamiesčiui skirtos „Pfizer“ vakcinos perėmė Vilniaus savivaldybė.

Klaipėdoje 95 proc. žmonių renkasi būtent  „Pfizer“, paskui jau – „Moderna“ ir kitas vakcinas. Tad esą žmonės laukė „Pfizer“.

Sprendžiant iš vakcinavimo sąrašų, kuriuos pateikė mokymo įstaigos, matyti, kad apsisprendusiųjų skiepytis skaičiai iš lietuviškų ir rusiškų mokyklų labai skiriasi.

„Pavyzdžiui, kovo 29 d. duomenimis, kai gyventojai dar negalėjo individualiai registruotis skiepams, mes gavome sąrašus iš dviejų rusakalbių švietimo įstaigų, kur skiepytis vienoje sutiko 15 darbuotojų ir 4 moksleiviai, kitoje – 19 darbuotojų ir 9 moksleiviai. O tos pačios dienos lietuviškų mokyklų sąrašuose norą skiepytis pareiškė vienoje 50 darbuotojų ir 43 abiturientai bei 49 darbuotojai ir 21 moksleivis. Taigi skirtumas didelis“, – pasakojo R.Perminienė.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus duomenimis, rusakalbių gimnazijose moksleivių paskiepyta itin mažai.

Vienoje jų mokosi 100 abiturientų, o pasiskiepijo tik 8, kitoje iš 76 moksleivių skiepus gavo 5,2 proc.

Tuo pat metu lietuviškose gimnazijose jau yra paskiepyta vidutiniškai per 40 proc. dvyliktokų, kai kuriose mokyklose – net iki 86 proc.

Anot R.Perminienės, Klaipėdoje vakcinavimo procesas paspartėjo, kai Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pedagogams įvedė privalomąjį profilaktinį testavimą.

Dabar savivaldybei norinčiųjų vakcinuotis sąrašai nebeteikiami, žmonės patys gali registruotis e.sistemoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
Nu ar sunku buvo nurodyti e. sistemos internetini adresa?!

Adata

Adata portretas
Pensininkai, neįgalieji , bedarbiai , laisvai dirbantys - turi pasirinkimą - gali skiepytis , gali ir nesiskiepyti. Iš tos grupės nesurenka procentų , tai persimetė ant biudžetininkų.

As as

As as portretas
Linai. O ka tu toi grupei darai? Jai ten plauna smeginius?:))
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių