Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl vaikų registracijos į uostamiesčio darželius tėvams – aibė klausimų

2014-01-24 14:11
DMN inf.

Klaipėdoje startavus elektroninei vaikų registracijai į ikimokyklines įstaigas, tėvai savivaldybę atakuoja daugybe klausimų.

Vaikų darželis – kovos laukas su              virusais
Vaikų darželis – kovos laukas su virusais / Shutterstock nuotr.

Klaipėdoje startavus elektroninei vaikų registracijai į ikimokyklines įstaigas, tėvai savivaldybę atakuoja daugybe klausimų. 

Savivaldybės administracijos specialistai susistemino dažniausiai tėvų užduodamus klausimus ir pateikė miesto svetainėje.

Tėvų klausimai, kurie el. sistema registruojasi pirmą kartą

Kodėl informacinėje sistemoje nepavyksta užsiregistruoti į eilę, nors tėvai gyvenamąją vietą deklaravę Klaipėdos mieste?

– Vaikų registravimo į ikimokyklinio ugdymo įstaigas sistema susieta su Gyventojų registru. Šio registro duomenys atnaujinami tik vieną kartą per mėnesį iki einamojo mėnesio 10 dienos. Tėvai, kurie gyvenamąją vietą Klaipėdos mieste deklaravo neseniai, savo vaikus turėtų registruoti po kito mėnesio 10 dienos.

Kodėl registruojantis į eilę informacinė sistema nurodo, kad laisvų vietų nėra?

– Kadangi laisvų vietų ikimokyklinio ugdymo įstaigose trūksta, informacinė sistema gali rodyti, kad atitinkamoje įstaigoje vietų visai nėra arba nėra laisvų vietų tinkamo amžiaus grupėje.

Kodėl registruojantis rodo vieną eilės numerį, o pažiūrėjus kitą dieną – eilės numeris būna pasikeitęs?

 Besiregistruojančiųjų duomenys tikrinami ir susisteminami tik kitą dieną, kai el. registravimo sistema įvertina visus tą dieną gautus duomenis. Preliminariai nurodyta eilės tvarka gali pasikeisti, kadangi tą pačią dieną galėjo registruotis vaikai, galintys naudotis prioriteto teise arba kurie buvo ankščiau pateikę rašytinius prašymus. 

Ar galima užregistruoti vaiką lankyti darželį Klaipėdos mieste, jeigu gyvenamąją vietą esame deklaravę Klaipėdos rajone (Palangoje, Kretingoje ir pan.)?

– Naudotis elektronine vaikų registracija į uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigas gali tik tėvai, savo gyvenamąją vietą deklaravę Klaipėdos mieste.

Klausimai tėvų, kurie buvo pateikę rašytinius prašymus iki 2013-12-20 dėl priėmimo į ikimokyklinio ugdymo įstaigas, bei paklausimai tėvų, kurių vaikai jau lanko ikimokyklines įstaigas

Kodėl, prisijungus prie informacinės sistemos, negalima matyti pageidaujamos lankyti ikimokyklinio įstaigos  ir eilės numerio?

Informacinė sistema nesuformavo teisingos prieigos, nes įstaigų vadovams nebuvo pateikti išsamūs vaiko ir jo tėvų asmens duomenys, deklaruotoji ir faktinė gyvenamoji vieta, kontaktiniai telefonai, el. pašto adresas. Tėvams būtina kuo skubiau kreiptis į ikimokyklinio ugdymo įstaigą ir patikslinti duomenis.

Kaip papildyti informacinėje sistemoje duomenis apie pageidaujamas lankyti 2 papildomas ikimokyklinio ugdymo įstaigas? 

– Registruotis informacinėje sistemoje:

prisijungti prie Klaipėdos miesto savivaldybės internetinio puslapio www.klaipeda.lt;
pasirinkti nuorodą „Priėmimas į darželius“;
asmeniniu indentifikavimo kodu prisijungti prie elektroninės bankininkystės sistemos;
pasirinkti  „Pakeisti darželį“ (žiūr.: REGISTRACIJOS ŽINGSNIAI).

Kodėl vaikai, dėl įvairių priežasčių lankantys kitą įstaigą, nei norėtų tėvai, neįrašomi į eiles tose įstaigose, kur anksčiau pagal galiojančią tvarką buvo pateikti rašytiniai tėvų prašymai?

– Tokių vaikų tėvai turi kreiptis į įstaigas, kurioms buvo pateikti rašytiniai prašymai. Tų įstaigų atsakingi asmenys surašys duomenis į el. registravimo sistemą.

Kaip pateikti prašymą lankantiems darželius vaikams, norintiems pakeisti ugdymo įstaigą?

– Bus svarstomos galimybės kaip išspręsti šią problemą, nes šiuo metu sistemoje tai nenumatyta. Tėvams siūloma kreiptis į Švietimo skyrių nurodant konkrečias priežastis ir bus svarstomas vaiko perkėlimo į kitą įstaigą klausimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų