Dėl Žvejų gatvės uždarymo prašo gyventojų nuomonės

Klaipėdos valdžia, norėdama tinkamai nuspręsti, ar tikrai reikia uždaryti automobilių eismą Žvejų gatvėje dar kartą klaus klaipėdiečių nuomonės.

„Saugaus eismo komisija pritarė idėjai uždaryti eismą Žvejų gatvėje, tačiau šios komisijos sprendimai yra tik rekomendacinio pobūdžio. Klaipėdos savivaldybėje jau parengtas mano įsakymas uždaryti eismą, tačiau jo dar nepasirašiau, nes noriu išgirstu gyventojų nuomonę“, - teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Įsakymo projektas bus įdėtas savivaldybės interneto svetainėje ir žmonės galės reikšti savo pastebėjimus.

„Gatvę norima paversti promenada, kad joje atsirastų daugiau lauko kavinių, ji būtų patrauklesnė miestiečiams ir turistams. Tačiau jei įsakymą pasirašysiu, jo vasaros viduryje negalėsiu atšaukti, nes tuomet tektų grąžinti verslininkų investicijas. Todėl ir noriu dar kartą sužinoti gyventojų nuomonę“, - tvirtino J.Simonavičiūtė.

Parengtame įsakymo projekte numatyta, jog Žvejų gatvėje eismas būtų ribojamas nuo birželio 1 dienos iki rugsėjo 15-osios. Automobiliams važiuoti gatve nuo Biržos tilto iki Teatro gatvės nebūtų leidžiama nuo 9 iki 23 valandos. Šiuo laiku automobilių gatvėje taip pat nebūtų galima ir statyti.

Žvejų gatvės gyventojai savo automobiliams turėtų ieškoti kitos vietos. Jei jie turi įsigiję specialų leidimą, automobilį nemokamai gali pasistatyti 100 metrų spinduliu nuo namo.

„Viskas, kas protinga, bus galima“, - pabrėžė Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, patvirtindamas, jog skersai kirsti Žvejų gatvę bus leidžiama.

Eismo organizavimo Žvejų g. schema:


Šiame straipsnyje: Žvejų gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

miestietis

miestietis portretas
Centre gyvenantys žmonės marina miestą. Jei baigsis centre judėjimas ir triukšmas, jis pasibaigs ir mieste.

M

M portretas
siulau izdaryti miesta, ir nebeliks diskusiju. as i centra vaabse nebevaziuoju pramogauti..

klaipediete

klaipediete portretas
man atrodo, kad reiketu uzdrausti vazinejima tokiokims gatvemis. jas reikia saugoti, o tai sugalvos pakeisti grindini kaip kad jau pakeite, kad pastoviai taiso. sita gatve praeiti buna sunku..saligatvis siauras, kitur automobiliu pristatyta..
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių