Pereiti į pagrindinį turinį

Džiugios žinios klaipėdiečiams: atsiras naujų šviesoforų

2020-04-07 02:00

Šilutės plento gyventojai džiaugiasi išvydę įrengiamą naują šviesoforinę perėją ties prekybos centru "Moki-veži". Gyventojai tikina, kad tokios reguliuojamos perėjos reikėjo jau seniai.

Naujovė: nuo šiol Šilutės plente veiks šviesoforu reguliuojama perėja.
Naujovė: nuo šiol Šilutės plente veiks šviesoforu reguliuojama perėja. / Skaitytojo nuotr.

Įmonės "Gatvių apšvietimas" Eismo valdymo skyriaus vadovas Egidijus Kivilis sakė, kad netrukus darbai bus pradėti ir kitose miesto perėjose.

"Dar viena šviesoforu reguliuojama perėja netrukus atsiras netoli nuo minimos perėjos. Ties buvusia Ledo arena taip pat yra nereguliuojama perėja. Pėstiesiems reikia kirsti keturias eismo juostas, o tai tikrai kelia pavojų", – tikino E.Kivilis.

Planuojama modernizuoti dar vieną pėsčiųjų perėją Smiltelės gatvėje.

"Ties 47-uoju namu taip pat yra perėja, kurią reikės modernizuoti, įrengti šviesoforus. Čia nėra saugumo salelės, pėstieji kerta keturias eismo juostas", – sakė E.Kivilis.

Įmonės "Gatvių apšvietimas" planuose – ir daugiau projektų, kurie padidins eismo saugumą mieste.

"Vyksta Mokyklos ir Tilžės gatvių sankryžos rekonstrukcija. Šiame projekte numatyta šviesoforinė sankryža. Tuo pačiu etapu šviesoforinė perėja atsiras ir tarp Paryžiaus Komunos bei Kauno gatvių. Gal kas nors ir pyks, kad mieste bus daug perėjų. Tačiau verta paisyti saugumo reikalavimų. Pertvarkius Kauno gatvės ir Šilutės plento sankryžą, čia taip pat bus šviesoforais reguliuojama perėja", – paaiškino E.Kivilis.

Atnaujinus Tilžės gatvės ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukciją – pertvarkant ją į keturšalę šviesoforais reguliuojamą sankryžą, eismą reguliuos išmanieji šviesoforai.

Kompiuterinė įranga geba fiksuoti transporto srautus, todėl šviesoforai veiks pagal poreikį, taip valdydami eismo intensyvumą.

Senos kartos šviesoforai veikė pagal tam tikrą algoritmą – eismas būdavo paleidžiamas tam tikrais intervalais.

"Tačiau naujausi šviesoforai turi įrenginį, veikiantį radaro principu. Jis mato ir suskaičiuoja, kiek mašinų susikaupia sankryžoje, ir pats autonomiškai gali nustatyti didžiausio pralaidumo ciklą", – pasakojo E.Kivilis.

Baigus rekonstruoti Joniškės gatvę, sankirtoje su Liepų gatve taip pat bus įrengti nauji šviesoforai.

"Planuose yra ir dar vienas didelis projektas – rekonstravus Tauralaukį kertančią gatvę, čia taip pat numatoma įrengti šviesoforu reguliuojamas perėjas", – kalbėjo E.Kivilis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų